Címke: képzésA Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított támadása hazaárulás!

A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított  támadása hazaárulás!
Az Orbán-kormány mindig új ellenséget keres, hogy elterelje a figyelmet saját bűneiről. A civilek és Brüsszel után most a Magyarországon működő Közép-Európai Egyetem (CEU) ellen indítottak támadást – annak ellenére, hogy az intézmény hazánk egyik büszkesége. A CEU minden évben előkelő helyen végez a különböző egyetemi rangsorokban, hiszen világviszonylatban is értékelhető teljesítményt nyújt. Diákok százainak ad használható, modern tudást, oktatói pedig a tudományterületük legismertebb és legkiválóbb képviselői. Magyarországnak ez az egyetem pénzt, megbecsülést, művelt és okos, diplomás embereket ad.
2017-03-29 10:44 mszp.hu

Valótlanok a kormány munkaerőpiaci statisztikái

Valótlanok a kormány munkaerőpiaci statisztikái
Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, semmi nem lett az Orbán Viktor által 2010-ben megígért egymillió munkahelyből, viszont azóta már 600 ezren mentek külföldre dolgozni, pénzt keresni, hogy eltarthassák magukat és a családjukat.
2016-08-14 12:54 MTI/mszp.hu

A „duális inasképzés” margójára

A „duális inasképzés” margójára

A magyarországi szakképzés csaknem négy sikeres évtizedét az a két-osztatú szakképzési – ha úgy tetszik, duális - rendszer biztosította, amelyben öntudatos, magabiztos, mobilizálható szakembereket képeztek az iparosodó magyar társadalom számára.

2014-10-10 13:41 mszp.hu

Kamuképzés, látszatfoglalkoztatás Európai Uniós milliárdokból

Kamuképzés, látszatfoglalkoztatás Európai Uniós milliárdokból

Korábban több ízben tettem fel kérdéseket a munkanélküliek továbbképzésére vonatkozó, gyaníthatóan törvénytelen eljárással megszerzett EU-s támogatással kapcsolatban, amelyekre sem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól, sem pedig a HB Megyei Kormányhivataltól nem kaptam választ. Minthogy a kérdésekben ma sem látni világosan, kénytelen vagyok a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, Varga Mihály miniszter úrhoz fordulni.

2013-12-11 15:28

Közfoglalkoztatás helyett közmegalázás

Közfoglalkoztatás helyett közmegalázás

Az Orbán-kormány téli közfoglalkoztatást ígért, de közmunkamutyit csinált. Márciusig 24 milliárd forintot költ el 100 ezer munkanélküli képzésére, de az oktatásukra szerveződött Fidesz-közeli cégek nem csak arra képtelenek, hogy piacképes tudásban részesítsék a rájuk bízott közmunkásokat, de arra, is hogy felnőtt emberként kezeljék őket.

2013-12-08 12:52

Akinek nincs semmije, az ötig se tud számolni?

Akinek nincs semmije, az ötig se tud számolni?

Akinek nincs semmije, az annyit is ér – tartják a Fideszben. Így is kezelnek mindenkit, aki nem az igazságtalan adórendszerük nyertese. Az átlagjövedelmű panellakókat csak lenézik, a havi 47 ezerből élőket viszont értelmi fogyatékosokként kezelik, és ott alázzák, ahol tudják.

2013-11-27 15:51

A fiatal lányok képzése mindannyiunk közös érdeke

A fiatal lányok képzése mindannyiunk közös érdeke

„Ha egy nőt tanítunk, egy egész generációt képzünk” emelte ki előadásában dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő Strasbourgban, a Szaharov díjátadást követő európai szemináriumon.

2013-11-20 13:45