Címke: lakhatásÚjabb megszorítást jelentett be a pénzügyminiszter

Újabb megszorítást jelentett be a pénzügyminiszter
A pénzügyminiszter ma bejelentette, hogy kivezetik az 5 százalékos kedvezményes ÁFÁ-t az új lakásokról.
2018-07-04 13:47 mszp.hu

Újabb százezer jogfosztott magyar állampolgár

Újabb százezer jogfosztott magyar állampolgár
Annak ellenére, hogy 7 éve folyamatosan nő a kormányzati bürokrácia és Orbán Viktor minden gondolata külön kormánybiztost kap, még mindig nem sikerült megoldani a lakcím nélküli gyerekek és családok problémáját. A kormány hibájából több mint 100 ezer magyar állampolgár nem juthat hozzá alapvető szolgáltatásokhoz, nem kaphatnak például állami egészségügyi ellátást, családi pótlékot és nem élhetnek szavazati jogukkal sem.
2017-08-14 13:27 mszp.hu

Ujhelyi: európai szinten kell garantálni a minőségi gyermekkor feltételeit

Ujhelyi: európai szinten kell garantálni a minőségi gyermekkor feltételeit
“Ha egy gyermek csak rossz minőségű oktatásban részesülhet, ha a szülei küzdenek a megélhetésért, ha egy család nélkülözésben kénytelen élni, akkor a gyermek még azelőtt végérvényesen a társadalom szélére kerülhet, mielőtt maga dönthetne saját sorsáról. Ez hosszú távú társadalmi és gazdasági következményekkel is jár. Ezért elengedhetetlen és összeurópai érdek, hogy az Európai Unióban minden gyermek számára biztosítottak legyenek a minőségi élet feltételei” - fogalmazott nyitóbeszédében Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a gyermekkor minőségi javításáról szóló konferencián, az Európai Parlamentben. Az Európai Szülők Szövetsége és más szakmai szervezetek által kezdeményezett tanácskozáson bemutatták azt a kutatást is, amely egy egységes szabályozás kialakításának megvalósíthatóságát és benne a szülők szerepét vizsgálta.
2016-11-08 15:46 mszp.hu

Már az ország harminc százaléka éhezik

Már az ország harminc százaléka éhezik
Korózs Lajos országgyűlési képviselő napirend előtti felszólalásában egy napokban nyilvánosságra került OECD-jelentésre hivatkozva közölte, duplájára emelkedett az éhezők száma az öt évvel ezelőttihez képest Magyarországon, míg az Élelmiszerbank kimutatása szerint a társadalom 23 százaléka a nélkülözők közé tartozik.
2016-11-08 12:18 MTI/mszp.hu

A CSOK megbukott, bérlakásprogram kell!

A CSOK megbukott, bérlakásprogram kell!
A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) nem megoldja, hanem tovább mélyíti a lakhatási válságot Magyarországon - mondta Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő szombati sajtótájékoztatóján Budapesten.
2016-08-13 11:50 MTI/mszp.hu

Magyarország a nélkülöző gyerekek és nyomorgó családok otthona

Magyarország a nélkülöző gyerekek és nyomorgó családok otthona

A mai lakhatási világnaptól függetlenül is minden nap el kell mondani: Magyarország a nélkülöző gyerekek és nyomorgó családok otthona, hiszen több százezer család borzasztó lakáskörülmények között, minden harmadik gyerek pedig súlyos nélkülözésben él.

 

 

2014-10-06 11:15 mszp.hu

Lakáspolitika Fidesz módra

Lakáspolitika Fidesz módra
2012-08-14 11:53

Munkát, fedelet!

Munkát, fedelet!
2012-07-13 14:28