Címke: Nemzeti Összetartozás NapjaA Nemzeti Összetartozás Napjára

A Nemzeti Összetartozás Napjára
98 évvel ezelőtt június 4-én került sor történelmünk egyik legtragikusabb eseményére, a trianoni békediktátum aláírásra. Ez a nap azonban nemcsak a döntés máig fájó következményeire való emlékezés napja, hanem egyben a magyar nemzet összetartozásának a napja is.
2018-06-04 12:25 mszp.hu

Ha Trianon fájt, ez is fájni fog!

Ha Trianon fájt, ez is fájni fog!
Közel száz éve írták alá a trianoni békediktátumot, a magyar nemzetközösség erőszakos megcsonkítását. A kényszerszerződés közel száz éve varasodó traumájából a jelenkornak erősödnie és tanulnia kell. Most, amikor a kormány a „nemzet közjogi újraegyesítéséről” beszél, józan figyelemmel és belátással kell lennünk a továbbra is meglévő vagy épp újonnan megnövő veszélyekre.
2016-06-05 09:24 mszp.hu

A Nemzeti Összetartozás Napjára

A Nemzeti Összetartozás Napjára

Június 4-e a magyar nemzet összetartozásának napja. Egy nap, amely alkalmat ad arra, hogy kimondjuk: a Magyarország határain belül, és azon túl élő honfitársaink egy nemzetközösséget alkotnak. Tévúton járnak ugyanakkor azok, akik a magyar nemzeti közösséget pusztán határon innen és határon túl élő magyarok sorsközösségeként értelmezik.

2015-06-04 16:42 mszp.hu

A Nemzeti Összetartozás Napján

A Nemzeti Összetartozás Napján

A Nemzeti Összetartozás Napja a trianoni békeszerződés évfordulóján fejezi ki a nemzet egységét. Trianon rossz és igazságtalan béke volt, amelyet mindmáig élő tragédiaként tart számon minden magyar ember és közösség.

2014-06-04 16:21 mszp.hu