Címke: nemzetpolitikaAz MSZP Erdélyben és Székelyföldön tárgyal nemzetpolitikai törekvéseiről

Az MSZP Erdélyben és Székelyföldön tárgyal nemzetpolitikai törekvéseiről
Az MSZP szerint a Fidesz nyugodtan átkeresztelhetné a tusnádfürdői nyári szabadegyetem mottóját "átmenet a demokráciából a diktatúrába" elnevezésre - mondta Ujhelyi István, az ellenzéki párt EP-képviselője csütörtökön az MTI-nek. Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke szerint a támogatásokról külhoni magyar kurátoroknak kellene dönteniük.
2018-07-27 12:18 MTI/mszp.hu

Elvarázsolt kastély a Fidesz

Elvarázsolt kastély a Fidesz

Az MSZP-ben most generációváltás történt a nemzetpolitikai szereplők között is. Brüsszelben Tabajdi Csaba sikeres munkáját Újhelyi István folytatja, a Határon Túli Magyar Tagozat élére az ifjúsági szervezet korábbi vezetője, Rózsa Endre került, a nemzeti összetartozás parlamenti bizottságában Kiss László vette át Szabó Vilmos helyét. Kisst kérdeztük arról, mit vár az MSZP Tusványostól, melyek a kormányzat új nemzetpolitikai céljai és törekvései.

2014-07-21 10:56 Népszava

Új szempontok szerint vizsgálhatók a kárpátaljai magyarok jogai

Új szempontok szerint vizsgálhatók a kárpátaljai magyarok jogai

"Az Európai Tanács döntsön bölcsen az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződésről. Történelmi fontosságú, hogy Vilniusban a Keleti Partnerség csúcstalálkozón azt aláírják."

2013-10-23 15:29

Befejeződtek a nemzetpolitikai egyeztetések

Befejeződtek a nemzetpolitikai egyeztetések

A Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt képviselői a nemzetpolitikai kérdésekről tartott tárgyalássorozat eredményeként az alábbiakról állapodtak meg.

2013-03-22 14:37

Újrakezdés a nemzetpolitikában

Újrakezdés a nemzetpolitikában

Hibát követtünk el. 2004-ben a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazáson a rosszul feltettkérdésre rossz választ adtunk.

2013-01-20 10:37 www.mesterhazyattila.hu

Felelősség, megosztottság

Felelősség, megosztottság
2012-03-12 11:25