Címke: népszavaAz apátia az ellenségünk

Az apátia az ellenségünk

Az MSZP európai parlamenti listavezetőjének meggyőződése, hogy tavasszal arra a kérdésre fog leegyszerűsödni a választás: maradjon-e a Fidesz, vagy jöjjön az MSZP. Ugyanakkor Szanyi Tibor szerint az új választási törvény úgy van felépítve, hogy a hatalomban lévők szinte tetszőlegesen tudnak csalni.

2013-12-21 05:55 Népszava

Most nagy bajban van a magyar demokrácia

Most nagy bajban van a magyar demokrácia

Ha a 2014-es parlamenti választás a Fidesz hatalmának megtartásáról fog szólni, joggal tarthatunk attól, hogy a kormánypárt mindenre képes lesz - mondja Mesterházy Attila, aki szerint Baján a Fidesz kimutatta a foga fehérét.

2013-10-19 10:20 Népszava

140 év küzdelem

140 év küzdelem

Nehéz a Népszava dolga, s keményen kell küzdenie. Régen se volt ez másként, de szomorú, hogy még ma is ennyi ügyért kell kiállnia. Nehéz a lap dolga, mert olyan emberekért küzd, akik jelentős részének nincs pénze újságra előfizetni.

2013-09-02 10:14 Népszava

Mesterházy: rendben folynak a tárgyalások

Mesterházy: rendben folynak a tárgyalások

Az eredeti ütemterv szerint, rendben folytatódtak a tárgyalások az Együtt-PM és az MSZP között - tájékoztatta lapunkat Mesterházy Attila.

2013-08-16 09:19 Népszava

A földtörvény tönkreteszi a vidéket

A földtörvény tönkreteszi a vidéket

A földtörvény múlt pénteki elfogadása olyan volt, mint egy éves előkészítésének folyamata: botrányos. Az ellenzék a törvény kihirdetésének elutasítását kéri a köztársasági elnöktől részben a szavazás érvénytelensége, de még inkább annak tartalma miatt.

2013-06-24 09:59 Népszava

Ha bokszolni hívnak, nem sakkozhatunk

Ha bokszolni hívnak, nem sakkozhatunk

Az MSZP elnök-frakcióvezetője a Népszavának adott interjújában arra emlékeztet, május elseje nemcsak a munka ünnepe, hanem Magyarország európai uniós csatlakozásának is évfordulója. Mesterházy Attila beszél arról is, hogy a demokratikus ellenzéki erők megosztottsága csak Orbán Viktor érdekét szolgálja.

2013-04-30 08:56 Népszava

Boldog születésnapot, Népszava

Boldog születésnapot, Népszava

„Kívánok harcos, jó napot!” Mint egykor Ady Endre a Népszavában, amikor a lapot, annak olvasóit, a szociáldemokrata mozgalom tagjait, alakítóit és híveit köszöntötte. Azt írta akkor: „Kötésünket a Sors akarta, / Nem érdem, nem bűn, nem erény”. Ugyanez igaz a magyar szociáldemokrácia politikai mozgalma és lapja közötti kapcsolatra is.

2013-04-11 08:54 mesterhazy.hu
«12»