Címke: női jogokEhhez már tényleg vastag bőr kell: a Fidesz megint a nők jogai ellen szavazott

Ehhez már tényleg vastag bőr kell: a Fidesz megint a nők jogai ellen szavazott
Miközben Orbán Viktor azt mondja: “átfogó megállapodást” akar kötni a magyar nőkkel, aközben a fideszes EP-képviselők sorozatban hatodik alkalommal tartózkodtak, amikor a nők jogainak megerősítése volt napirenden az Unióban.
2018-06-01 13:08 mszp.hu

A nők érdekében váltásra van szükség

A nők érdekében váltásra van szükség

„Progresszív fordulatra, váltásra van szükség a női jogok és esélyegyenlőség biztosítása érdekében – Európában és Magyarországon” – emelte ki dr. Gurmai Zita, a Vasas Szakszervezeti Szövetség Nőbizottságának május 23-25 között megtartott képzésén, Balatonalmádiban.

2013-05-25 10:01

Nem szült elég gyereket?

Nem szült elég gyereket?

Az MSZP Nőtagozata mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy Balogh József fideszes országgyűlési képviselő a hétvégén úgy megverte élettársát, hogy az koponyaalapi törést szenvedett és jelenleg is kórházban fekszik súlyos sérüléseivel. Az MSZP nevében ezúton is jobbulást, mihamarabbi gyógyulást kívánunk neki!

2013-04-30 13:43

Jelentős a visszalépés a nőket érő erőszak elleni küzdelemben

Jelentős a visszalépés a nőket érő erőszak elleni küzdelemben

„A nőket érő erőszak elleni küzdelem a nemi sztereotípiák és a patriarchális gondolkodás felszámolásával kezdődik” – mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke Varsóban, ahol részt vett a Demokratikus Baloldali Szövetség által rendezett Baloldali Női Csúcstalálkozón. A rendezvényen Gurmai Zita a szervezet Acél Szegfű-díját vehette át.

2013-03-24 16:25