Címke: oktatáspolitikaBotka: az MSZP megduplázná az oktatásra szánt forrásokat

Botka: az MSZP megduplázná az oktatásra szánt forrásokat
Az MSZP készülő kormányprogramjában az oktatás lesz az első számú prioritás, ami azt jelenti, hogy a következő kormányzati ciklusban megduplázná, és a GDP 6 százalékára növelné az ágazatra szánt állami forrásokat - jelentette be Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
2017-08-29 11:46 MTI/mszp.hu

A kormány alattvalókká akarja formálni az oktatás szereplőit

A kormány alattvalókká akarja formálni az oktatás szereplőit

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a kormány intézkedései egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy a demokratikus kontrollt és az önrendelkezés jogát felszámolva alattvalókká formálja az oktatás szereplőit.

2015-04-23 14:14 MTI/mszp.hu

Válaszlevél Kucsák Lászlónak

Válaszlevél Kucsák Lászlónak

Őszintén sajnálom, hogy az oktatás elmúlt négy évéről tartandó nyilvános vitára szóló meghívásomat Képviselő Úr nem mindennapi gyorsasággal visszautasította. Válasza ugyanakkor sajnos egyáltalán nem lepett meg.

2014-03-07 11:39 mszp.hu

A kormány tovább növeli a káoszt a tankönyvellátásban

A kormány tovább növeli a káoszt a tankönyvellátásban

Az MSZP megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendelettervezete szerint a rendelhető tankönyvek listáját csak áprilisban hozzák nyilvánosságra, a rendelés időpontját kitolják a választásokat követő időszakra, a tankönyvigények leadására rendelkezésre álló időt pedig jelentősen lerövidítik. A kormányzat újabb lépéseivel komolyan veszélyezteti az új tanév zavartalan megkezdését, és súlyos örökséget hagy a következő kormányra!

2014-02-13 13:08 mszp.hu