Címke: publicisztikaVilágos választás

Világos választás

Politikusnak kiváltképp jóleső érzés, amikor az ideológiai értelemben vett túloldalról igazolják vissza, hogy igaza van.

2014-01-26 09:23 mesterhazy.hu

„Ez a rezsiharc lesz a végső!?”

„Ez a rezsiharc lesz a végső!?”

A választási kampány előjátékaként Orbán Viktor miniszterelnök és megbízottjai már több mint egy éve a rezsiharc lázában égnek. Pedig egész másról van szó.

2014-01-25 10:55 nol.hu

Az MSZP Mosonmagyaróvár és Környéke Szervezete válasza Nagy István polgármester cikkére

Az MSZP Mosonmagyaróvár és Környéke Szervezete válasza Nagy István polgármester cikkére

Nagy István polgármester úr önimádó, öntömjénező cikkére reagálva, próbáljunk meg azért kicsit a kulisszák mögé nézni, hogy a mi főszereplőnk milyen hatholdas rózsakertről is muzsikál, időnként gondosan kímélve a saját – úgy látszik nagyon szelektív - emlékezetét:

2014-01-23 16:29 mszp.hu

Hajrá, kisfiú!

Hajrá, kisfiú!

Most pedig Kerényi Imrére fogok hallgatni. Új év, új élet. Utoljára több, mint húsz éve fordult velem elő, hogy követni akartam az útmutatását.

2014-01-18 11:30 Népszava

Differenciáltan, átgondoltabban

Differenciáltan, átgondoltabban

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy az MSZP támogatja a bevezetett, illetve a bevezetendő további rezsicsökkentő intézkedéseket, de differenciáltan, átgondoltabban, ami azt jelenti, hogy előnyben kell részesíteni az alacsony keresetűeket a magas bérekkel rendelkezőkkel szemben, ami a társadalmi szolidaritás alapja kell, hogy legyen.

2014-01-12 09:48

Víkendezzen nácikkal!

Víkendezzen nácikkal!

A Fidesz-frakció intelmei ellenére most éppen felülök egy provokációnak. Pedig világosan megmondták, amikor a neonácik egy novemberi hétvégén Radnóti-kötetet égettek: "a Fidesz-frakció nem ül fel az ilyen provokációnak, de szem előtt tartja azon honfitársaink érzéseit, akikben a könyvégetés képsorai fájdalmas emlékeket ébreszthetnek".

2013-11-23 13:56 Népszava

Felszabadítjuk Magyarországot!

Felszabadítjuk Magyarországot!

„A választási kampányunk célja kettős. Az egyik, hogy az Orbán-rendszer valódi világlátását és természetét megmutassuk az embereknek. A másik, hogy bemutassuk sajátunkat” – írja Mesterházy Attila a HVG jövő évi választás tétjéről szóló sorozatában.

2013-10-17 12:04 HVG

Ott a helyünk!

Ott a helyünk!

A szabadság hívei gyűlnek össze október 23-án. Megtisztelő, hogy a rendezvény szervezői felkértek a részvételre és a felszólalásra. A meghívást el is fogadtam. El fogom mondani, mit gondolnak a szocialisták az ország jelenéről és a jövőről.
 

2013-10-13 08:47 mesterhazy.hu

Könnyebb megélhetést, valódi tehercsökkentést!

Könnyebb megélhetést, valódi tehercsökkentést!

A Fidesz akkor is hazudik, amikor ígér.
 

2013-09-08 08:40 mesterhazy.hu

2014-es választás: négy év iskolatej

2014-es választás: négy év iskolatej

Hatezermillió forint annyi pénz, hogy abból az iskolatej-programban jelenleg részt vevő magyarországi gyermekek részére négy éven keresztül finanszírozni lehetne a napi egy-egy pohár iskolatejet. Hacsak később megfogalmazódó aktuálpolitikai megfontolások nem vezérlik majd a Fideszt arra, hogy az országgyűlési és az EP választások külön rendezését ösztönözzék Áder János köztársasági elnöknél, akkor például ezt is finanszírozhatnánk e jövő évi megtakarításból.

2013-08-27 23:52 nol.hu