Címke: TrianonHa elszakadunk Európától, az felér a trianoni traumával

Ha elszakadunk Európától, az felér a trianoni traumával
Közel száz évvel ezelőtt Versailles-ban, a Nagy-Trianon palotában ezen a napon írták alá a Magyarország területének kétharmadát elcsatoló trianoni békediktátumot.
2017-06-04 11:54 mszp.hu

Trianon sebeit csak az Európai Unió képes begyógyítani

Trianon sebeit csak az Európai Unió képes begyógyítani
A Trianon által okozott sebeket csak az Európai Unió képes meggyógyítani. Az egységes Európa eltünteti az erőszakkal rajzolt határokat, egyesíti a szétszakított családokat és megbékélést hoz a mesterségesen egymás ellen fordított nemzetek számára.
2017-06-03 19:31 mszp.hu

Magyarország nem lehet másodosztályú uniós tagállam

Magyarország nem lehet másodosztályú uniós tagállam
A ma Európai Unió néven működő közösség alapjait hatvan évvel ezelőtt rakta le a Rómában aláírt szerződés, amelynek létrejöttével Európa írott történelmének leghosszabb békeidőszaka köszöntött be. A Római Szerződésre épül a közös piac, ez teremtette meg a fejlődés, jólét, stabilitás és béke alapjait.
2017-03-25 17:08 mszp.hu

Ha Trianon fájt, ez is fájni fog!

Ha Trianon fájt, ez is fájni fog!
Közel száz éve írták alá a trianoni békediktátumot, a magyar nemzetközösség erőszakos megcsonkítását. A kényszerszerződés közel száz éve varasodó traumájából a jelenkornak erősödnie és tanulnia kell. Most, amikor a kormány a „nemzet közjogi újraegyesítéséről” beszél, józan figyelemmel és belátással kell lennünk a továbbra is meglévő vagy épp újonnan megnövő veszélyekre.
2016-06-05 09:24 mszp.hu

Újkori és fájó Trianon felé rohan Magyarország!

Újkori és fájó Trianon felé rohan Magyarország!

Egy felelős kormánynak kötelessége felelős nemzetpolitikát folytatnia. Egy önmagát óriásbetűkkel nemzetinek hirdető kormánynak pedig még inkább kiemelt figyelemmel kell lennie a demográfiai és szociológiai változásokra. De Magyarországon sajnos jelenleg sem felelős, sem nemzeti kormány nincsen. Egy plakátkormány van csupán, szlogenemberekkel. Nem attól lesz valaki ’nemzeti’, hogy zsebre vágott kézzel bárkit ki mer oktatni hazaszeretetből és magyarságból. És nem attól lesz valaki igazi magyar, ha másokat megfoszt magyarságától. Mintha egyáltalán megtehetné. Aki valóban félti nemzetét, az aggódva és tettre készen figyeli a végzetesedő társadalmi folyamatokat, így a fiatalok egyre mélyülő kivándorlását is.

2015-08-02 11:40 mszp.hu

Saját kormánya osztja meg az országot

Saját kormánya osztja meg az országot

Ma nem országhatárok, hanem az esélyek és lehetőségek mentén szakad szét a nemzet, ám míg korábban külső hatalmak, ma saját kormánya szakítja szét - jelentette ki Mesterházy Attila kedden Egerben, a városi sportcsarnokban megtartott MSZP-nagygyűlésen.

2013-06-05 00:38 MTI/mszp.hu

A magyarországi problémák megoldásához baloldali politikára van szükség

A magyarországi problémák megoldásához baloldali politikára van szükség

Továbbra is egyeztet az MSZP Bajnai Gordonnal, illetve az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetséggel a közös miniszterelnök személyéről - jelentette ki Mesterházy Attila kérdése válaszolva kedden Egerben.

2013-06-04 18:51 MTI/mszp.hu

A Trianoni szerződés aláírásának évfordulójára

A Trianoni szerződés aláírásának évfordulójára

Június 4-én a magyar történelem egyik legtragikusabb eseményére, Trianonra emlékezünk. Arra, amikor darabokra szakadt a hazánk, és részekre szakították a nemzetet.

2013-06-04 09:58

Emlékezzünk!

Emlékezzünk!

Emlékeztetőül: Orbán Viktor és a Fidesz 1990. június 4-én kivonult a parlamenti ülésteremből a trianoni megemlékezés egyperces néma gyászszünete alatt.

2013-06-04 08:58