Címke: tűzifaTűzifahiány: a Fidesz felelőssége lesz minden otthonában kihűlt ember

Tűzifahiány: a Fidesz felelőssége lesz minden otthonában kihűlt ember
A Fidesz idén is fagyossá teszi a magyar otthonokat. Orbánék elintézték, hogy már most súlyos tűzifahiány van, a maradék fa pedig egyre drágább. A kormány ezzel életveszélybe sodorja a fával tüzelő családokat, idős embereket.
2017-10-09 16:50 mszp.hu

Elég a fagyhalálból, minimalizálják a tűzifa ÁFA-ját!

Elég a fagyhalálból, minimalizálják a tűzifa ÁFA-ját!
Napra pontosan egy évvel ezelőtt már hangosan követeltem, hogy a kormány azonnal csökkentse a tűzifát terhelő adóterheket, a rekordhideg miatt ugyanis egyre többen fagynak meg az otthonaikban. Hiába, az Orbán-kormányt nem érdekli a kisemberek sorsa. A legfrissebb adatok szerint a mostani téli időszakban kétszer annyian fagytak már meg Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt: eddig több mint nyolcvanan vesztették életüket a nagy hideg miatt, közülük huszonheten a saját lakásukban fagytak halálra. Mert nem volt mivel és miből fűteni. Mindez a XXI. században, Európa közepén, egy állítólag „erősödő” országban.
2017-01-08 10:31 mszp.hu

Átverés a tűzifaár-csökkentés

Átverés a tűzifaár-csökkentés

Kedden délután Kecskeméten tartott sajtótájékoztatót Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese, s Király József kecskeméti elnök a tűzifaár-csökkentéssel kapcsolatban. Orbán Gyula helyi önkormányzati képviselőjelölt pedig két kályhát ajánlott fel a Zsinór utcában, szegény körülmények között élő két családnak.

2014-10-07 17:30 mszp.hu

Átverés a tűzifaár-csökkentés

Átverés a tűzifaár-csökkentés

Átverés az olcsóbb tűzifáról szóló bejelentés. Árcsökkenésről még akkor sem beszélhetnénk, ha a kormány 20%-kal csökkentené az állami tűzifa tarifáját.

2014-10-03 13:03 mszp.hu

Nyílt levél dr. Zombor Gábor polgármester úrnak

Nyílt levél dr. Zombor Gábor polgármester úrnak

Engedje meg, hogy emlékeztessem, a közgyűlés 2013. decemberi ülésén, napirend előtti felszólalásomban kértem a város vezetését, hogy gondoljunk azokra is, akiknek nem jut pénzükből tűzifára a hideg téli napokon. Ön ezt a javaslatot kedvezően fogadta, egyúttal jelezve, hogy javasolja az erre vonatkozó pénzügyi támogatást felemelni a Szociális Közalapítványnál.

2014-01-16 14:34