Címke: választás 2014Választójogot korlátoz a Fidesz törvénye

Választójogot korlátoz a Fidesz törvénye

A demokrácia ünnepére készültünk, de sorban állást tapasztalunk. A Fidesz azzal az indoklással nyújtotta be az új választójogi törvényt, hogy meg akarja szüntetni a sorban állást, biztosítani akarja a választók jogát a szavazáshoz. Ehhez képest ma egészen mást tapasztalunk.

2014-04-06 18:59 mszp.hu

A következő egy órában dől el a kormányváltás!

A következő egy órában dől el a kormányváltás!

A szavazás eddigi állása alapján a részvételi adatok reménykeltőek, de hiába a szinte tapintható kormányváltó hangulat, még nem dőlt el semmi.

2014-04-06 17:20 mszp.hu

A Fidelitas hazudott Herczog Editről

A Fidelitas hazudott Herczog Editről

Valótlan állításokat tartalmazó szórólapokat terjesztett a Fidelitas Fejér megye 2. számú választókerületében a Kormányváltó erők jelöltjéről, Herczog Editről. A politikus ezért kifogást nyújtott be a választási bizottság elé, ami helyt adott neki.

2014-04-06 17:19 mszp.hu

Még három óra

Még három óra
2014-04-06 17:15

Még hét óra

Még hét óra
2014-04-06 15:45

Fülkék, függöny nélkül

Fülkék, függöny nélkül

Gyöngyös néhány szavazókörében megkérdőjelezhetővé vált a szavazás titkossága, mivel a szavazófülkékről hiányzott a függöny, és néhány esetben a szavazópolgárok hívták fel a figyelmet arra, hogy a szavazóköri delegáltak ráláthatnak a leadott szavazatra. A problémát a kormányváltó pártok jelöltje jelezte a gyöngyösi jegyzőnek, és a helyi választási bizottságnak.

2014-04-06 14:25 mszp.hu

Kifogás a miniszterelnökség kampánya miatt

Kifogás a miniszterelnökség kampánya miatt

Kifogást nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz az MSZP kampányfőnök-helyettese, mert a miniszterelnökség a Fidesz-KDNP népszerűsítésére alkalmas kampánytevékenységet folytatott.

2014-04-06 12:39 mszp.hu

Zavarok Londonban

Zavarok Londonban

Több, Londonban regisztrált magyar választópolgár nem tudott élni szavazati jogával, mivel nem szerepeltek a választói névjegyzékben. A hiba a választási informatikai rendszer problémájára utal, mivel e polgárok korábban megkapták az értesítést arról, hogy felvették őket a szavazóköri névjegyzékbe.

2014-04-06 10:37 mszp.hu

Autójukat hátrahagyva menekültek a váci plakátok gyáva átragasztói

Autójukat hátrahagyva menekültek a váci plakátok gyáva átragasztói

A választás a demokrácia ünnepe, de a Fidesznek Vácott is sikerült kriminalizálnia ezt a napot. A kormányváltók helyi aktivistái április 6-án éjjel 0.30-kor arra lettek figyelmesek, hogy ismeretlenek egy autóból kiszállva egymás után ragasztják le fehér lappal Kiss Zsolt, a kormányváltók helyi jelöltjének jogszerűen kihelyezett plakátjait. Amikor a kihívott rendőrök felelősségre akarták vonni az elkövetőket, azok először el akartak menekülni, majd miután ez nem sikerült, az autójukat és egy mobiltelefont hátrahagyva elfutottak.

2014-04-06 10:32 mszp.hu

Közmunkásokkal szedetik le Ózdon a kormányváltók plakátjait

Közmunkásokkal szedetik le Ózdon a kormányváltók plakátjait

Felháborító és kicsinyes módszer, hogy a fideszes hatalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is közmunkásokat használ arra, hogy eltávolíttassa a kormányváltók plakátjait. Ózdon, a helyi 3. számú választókörzetben a Vasvár úton egy fiatalember zsákba gyűjtötte össze többek között Nyakó Istvánnak, a kormányváltók jelöltjének jogszerűen kihelyezett kampányanyagait. Amikor megkérdezték tőle, hogy ezt miért teszi, azt felelte: ózdi közmunkásként társaival együtt a „főnökség” berendelte egy kis „plusz pénzért” munkára, „szemetet gyűjteni”.

2014-04-06 10:24 mszp.hu
«123456...»