Dr. Tóth Bertalan


Tisztségek

Frakcióvezető - Frakció
elnökségi tag - Országos Elnökség

Életrajz

Dr. Tóth Bertalan 1975. november 10-én született Pécsett. Három gyermeke van Bolda, Bertalan és Léna Kata.

2000-ben jogász, 2003-ban európai jogi szakjogász, 2013-ban közgazdász diplomát szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. 2004-ben jogi szakvizsgát tett.

1999-től tagja, 2002-2006-ig elnöke volt a Dél-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanácsnak.  2000-től ügyvédjelöltként, 2004-2006-ig, majd 2009-2014-ig ügyvédként dolgozott.

Több »

1992 óta tagja a Magyar Szocialista Pártnak. 1994-1998, valamint 2000-2002 között az MSZP pécsi városi szervezetének elnökségi tagja, 2003-tól a választmány elnöke volt, 2007 – 2010-ig a városi szervezet elnöke.

2002-2006 között a pécsi 6. számú választókerület egyéni képviselője, Ifjúsági és Civil Kapcsolatok Bizottságának elnöke, Pécs-Pécsbányatelep Településrészi Önkormányzat vezetője. 2006- tól 2009-ig a pécsi önkormányzat alpolgármestere, a polgármester általános helyettese volt. 2010-2014 -ig önkormányzati képviselő, az MSZP városi frakciójának vezetője volt.

2012 – 2014 között az MSZP Országos Elnökségi tagjának választották.

2014-től országgyűlési képviselő, az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese a Törvényalkotási Bizottság tagja.

2016. július 06-tól az MSZP frakcióvezetője.

2018. június 17-től 2022. október 22-ig az MSZP elnöke, majd társelnöke.


 

 

Tóth Bertalan

Kapcsolat

Cím 1114 Budapest, Villányi út 11-13.
Telefonszám 06 1 222 6797
Fax 06 1 441 5979
E-mail cím bertalan.toth@mszp.hu
Facebook Facebook

 


Kapcsolódó cikkek, videók

A Fidesz-rezsim válsága miatt kell egész Magyarországnak szégyenkezni

A Fidesz-rezsim válsága miatt kell egész Magyarországnak szégyenkezni
Orbán Viktor napirend előtti felszólalására reagált dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. Beszédében elmondta, a Fidesz-rezsim válsága miatt kell egész Magyarországnak szenvedni és szégyenkezni, a kormány alkalmatlanná vált az ország vezetésére, hiszen morális és gazdasági válságba juttatta Magyarországot.
2024-02-26 14:46 mszp.hu

Írásbeli kérdésekkel keresi a választ a napokban nyilvánosságra került kétes ügyekre az MSZP

Írásbeli kérdésekkel keresi a választ a napokban nyilvánosságra került kétes ügyekre az MSZP
Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter exférje, a Diákhitel Központ egykori vezetője vasárnap este a kegyelmi botrányt követően az elmúlt 14 év egyik legnagyobb horderejű interjúját adta. Magyar lemondott minden állami posztjáról, majd Facebook bejegyzésekben és interjúban hozott nyilvánosságra számos, a Fidesz és a NER működését bemutató információt. Dr. Tóth Bertalan frakcióvezető és Vajda Zoltán országgyűlési képviselő több írásbeli kérdést is benyújtott az illetékes minisztereknek címezve, hogy kiderüljön, a Magyar Péter által elmondottak miért és hogyan történtek.
2024-02-13 15:04 mszp.hu

Az MSZP benyújtotta az Alaptörvény-módosítást a közvetlen elnökválasztás érdekében

Az MSZP benyújtotta az Alaptörvény-módosítást a közvetlen elnökválasztás érdekében
Az MSZP Alaptörvény-módosítást kezdeményez a közvetlen elnökválasztás érdekében, valamint parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az elnöki kegyelem miniszteri előkészítésének, ellenjegyzési gyakorlatának felülvizsgálata érdekében. Ehhez összegyűlt a szükséges 40 országgyűlési képviselői aláírás is.
2024-02-13 09:19 mszp.hu

Milyen hatással lesz a szexuálisan kizsákmányolt gyermekek joggyakorlására az elnöki kegyelem?

Milyen hatással lesz a szexuálisan kizsákmányolt gyermekek joggyakorlására az elnöki kegyelem?
Dr. Tóth Bertalan frakcióvezető Kozma Ákosnak, az alapvető emberi jogok biztosának címzett írásbeli kérdésében azt szeretné megtudni, Novák Katalin bicskei igazgatóhelyettest felmentő elnöki kegyelme milyen hatással lesz a szexuálisan kizsákmányolt gyermekek életére, joggyakorlásukra. A témával fontos továbbra is foglalkozni, hiszen a probléma nem szűnt meg Novák Katalin lemondásával, az MSZP éppen ezért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, alkotmánymódosítást és a gyermekvédelmi rendszer teljes felülvizsgálatát is kezdeményezte.
2024-02-12 14:47 mszp.hu

Milyen hatással lesz Novák Katalin kegyelme a hasonló bűncselekmények áldozataira?

Milyen hatással lesz Novák Katalin kegyelme a hasonló bűncselekmények áldozataira?
Dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője írásbeli kérdést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszterhez. Az MSZP országgyűlési képviselője arra keresi a választ, milyen hatással van a pedofil, és ahhoz hasonló bűncselekmények felderítésére, ha az áldozatoknak attól kell félniük, hogy a köztársasági elnök kegyelemben részesíti az elkövetőket, akik így később visszatérhetnek és bosszút állhatnak rajtuk. Ugyan Orbán Viktor bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a jövőben ne részesülhessen elnöki kegyelemben az, aki kiskorú gyermekek sérelmére bűncselekményeket követett el, a közfelháborodást kiváltó kegyelemre nézve a jövőbeni szigorítás visszamenőleges hatállyal már nem érvényesíthető.
2024-02-09 10:14 mszp.hu

Novák Katalin és Varga Judit is méltatlanná vált pozíciójára, távozniuk kell

Novák Katalin és Varga Judit is méltatlanná vált pozíciójára, távozniuk kell
A köztársasági elnöki kegyelemnek minden esetben a nemzet egységét kell tükröznie, Novák Katalin bicskei igazgatóhelyettesnek nyújtott elnöki kegyelme azonban közel sem ezt éri el. Dr. Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési képviselője, frakcióvezetője a keddi Egyenes Beszédben fejtette ki, miért kellene Novák Katalint megfosztani tisztségétől, és hogy miért szólította fel pártja a Fideszt arra, távolítsa el Varga Juditot az EP-listája éléről.
2024-02-07 11:30 mszp.hu

Dr. Tóth Bertalan Tuzson Bencének: Ön ellenjegyezné ezt a kegyelmi határozatot?

Dr. Tóth Bertalan Tuzson Bencének: Ön ellenjegyezné ezt a kegyelmi határozatot?
Dr. Tóth Bertalan írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Tuzson Bence jelenlegi igazságügyi miniszternek. Az MSZP országgyűlési képviselője, frakcióvezetője arra keresi a választ, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének elnöki kegyelmét vajon a jelenlegi igazságügyi miniszter is ellenjegyezné-e, hasonlóan elődjéhez, Varga Judithoz.
2024-02-07 10:01 mszp.hu

Ideje véget vetni a fideszes lapításnak!

Ideje véget vetni a fideszes lapításnak!
Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki segédkezett főnöke pedofil ügyeinek eltussolásában. Az elnöki kegyelmet Varga Judit igazságügyi miniszterként ellenjegyezte, az MSZP kezdeményezi Novák Katalint tisztségének megfosztásától, valamint felszólította a Fideszt, vegye le az EP-lista éléről Varga Juditot. Dr. Tóth Bertalan keddi sajtótájékoztatóján fejtette ki, miért alaptörvény-ellenes Novák Katalin és Varga Judit tevékenysége.
2024-02-06 12:43 mszp.hu

100 ezer aláírást akar gyűjteni az MSZP a közös indulásért

100 ezer aláírást akar gyűjteni az MSZP a közös indulásért
A szocialisták szerint a június elején megrendezésre kerülő önkormányzati és EP-választáson úgy lehet legyőzni a Fideszt, hogy közösen indulnak az ellenzéki pártok, ezért aláírásgyűjtő kampányba kezd az MSZP – jelentette be Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, a párt társelnökei, valamint dr. Tóth Bertalan frakcióvezető a Villányi úton tartott háttérbeszélgetésen kedden.
2024-01-23 13:04 mszp.hu

Az energiaválság közepén is nyerészkedett a NER

Az energiaválság közepén is nyerészkedett a NER
Annak ellenére, hogy a Mátrai Erőmű stratégiai fontosságú és hatalmas szüksége volt rá az államnak, Mészáros Lőrinc még így is „kaszált” az eladásán, mondta el dr. Tóth Bertalan csütörtökön a Klubrádió „Reggeli Gyors” című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője, frakcióvezetője a Mátrai Erőmű állami felvásárlásával kapcsolatos iratokhoz juthat hozzá a Kúria legfrissebb döntése értelmében, így megismerhetővé válik az adásvétel motivációja, valamint annak körülményei.
2024-01-12 10:27 mszp.hu
«123456...»