Diktatura figyelő

A koronajárvány átalakítja világunkat. Hosszú távú változásokhoz kell alkalmazkodnunk, hosszú időre szóló gazdasági és szociális nehézségekre kell felkészülnünk.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága az első. Ennek érdekében dolgoztuk ki 5 pontos védelmi csomagunkat, amelyet az Országgyűlés elé terjesztettünk.

A Fidesz azonban nemet mondott az Országgyűlésben a javaslatainkra.

Miután a Fidesz az Országgyűlésben még csak tárgyalni sem hajlandó ezekről a javaslatokról, most közvetlenül Önhöz fordulunk, és kérjük, támogassa az MSZP javaslatait!


PETÍCIÓ AZ EMBEREK VÉDELMÉBEN!


 1. Követelések az egészségügyi válság kezelésére!
  1. Követeljük a teljes lakosság azonnali tesztelését, az idősotthonoktól kezdve, az egészségügyön át, a munkahelyekig! Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásával ellentétben a kormány nem rendelte el az állampolgárok tömeges tesztelését. Ezzel a járványt segítik, hiszen így tömegek fertőződhetnek meg, és fertőzhetnek, emberek halhatnak bele a vírusba, és a gazdaságot is tönkrevágja az elhúzódó válság

  2. Követeljük, hogy befizetéseinkből mindenki számára elérhető, a legjobb testi, lelki egészséget biztosító egészségügyi ellátást nyújtson a mindenkori állam! A Kormány számos háziorvosi körzetet bezárt az elmúlt 10 évben, de a megmaradt háziorvosi körzetek jelentős része is üresen áll, több százezren nem jutnak hozzá a háziorvosi vagy fogorvosi ellátáshoz. A kórházi ellátás orvos- ápoló- és szakdolgozó hiánnyal küzd, akik elavult munkakörnyezetben kell, hogy dolgozzanak. Az egészségügyi ellátórendszer alulfinanszírozott,  az Európai Uniós átlagtól messze elmarad, és a rendelkezésre álló forrásokat is rosszul költi el.

  3. Követeljük továbbá, hogy az értünk dolgozók azonnali béremelésben részesüljenek! A járvánnyal egy teljességgel kifosztott, leamortizált egészségügyi ellátórendszer szégyenteljesen rosszul fizetett alkalmazottai néznek szembe. Az egészségügyi ellátórendszer alulfinanszírozott,  az Európai Uniós átlagtól messze elmarad, és a rendelkezésre álló forrásokat is rosszul költi el. Egyetértünk a  Magyar Orvosi Kamara által javasolt béremelések mértékével és azok ütemezésével, mert az értünk dolgozók megérdemlik, hogy keressenek annyit, mint nyugati kollégáik! Elég volt a stadionokból, kisvasutakból, a fociból, a haveroknak, rokonoknak átjátszott milliárdokból!

  4. Követeljük, hogy az egészségügyi ágazat irányítását olyan személy végezze, aki nem „szórakoztató történetként” tekint az egészségügyi ellátórendszer hiányosságai miatt bekövetkező emberi tragédiákra! Olyan személynek kell átvennie az irányítást, akiben megvan a képesség és az akarat az egészségügyi ellátórendszer hibáinak felszámolására, az egészségügy alulfinanszírozottságának megszüntetésére, az egészségügyben dolgozók fizetésének emelésére, aki képes elérni, hogy a szükséges egészségügyi ellátásokhoz, vizsgálatokhoz, beavatkozásokhoz mindenki időben hozzájusson. Kásler Miklósnak ezért távoznia kell az egészségügyért felelős minisztérium éléről.

 1. Követelések a munkavállalók megélhetési biztonságáért!
  1. Követeljük, hogy állásukat vesztett honfitársaink, legalább 9 hónapig, minimum nettó százezer forintot kapjanak! Az Orbán-kormány gazdasági intézkedéseinek a következményeként, több tízezer honfitársunk került már az utcára. Egy, munka nélkül maradt családapa legfeljebb 3 hónapon keresztül legfeljebb nettó 107.065,-Ft támogatást kaphat. Ha 91 napon belül nem talált munkát, ezt a juttatást is bukja. Ezzel a sorsa megpecsételődik, mert a munkájukat vesztett emberek és családok egyből a gyors eladósodás és elszegényedés útjára lépnek.

  2. Követeljük, hogy azok a 60. és 65. év közötti munkavállalóknak, akiknek a munkáltatója előre egyösszegben kifizeti az öregségi nyugdíj betöltéséig a kiszámított nyugdíj összegét, azok korábban mehessenek nyugdíjba!A Fidesz vezette kormány már évekkel ezelőtt - 2012. évben - elvette a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségeket, így a korengedményes nyugdíjbavonulást is. A korengedményes nyugdíj olyan kedvezményes nyugdíjazási lehetőség, melyet a munkáltató biztosít a munkavállalónak úgy, hogy az államnak évekkel előre egy összegben megfizeti a dolgozó bére után a járulékokat. Ezzel a lépéssel azokon lehet segíteni, akiket létszámleépítés vagy egyéb ok miatt kénytelenek lennének elküldeni a munkáltatók.

 1. Követelések a családok szociális biztonságáért!
  1. Követeljük, hogy azonnal emeljék duplájára a családi pótlékot, a GYES, a GYET és az anyasági támogatás összegét! Az Orbán-kormány 10 éve alatt egy forintot sem emelt a családi pótlékon. Most a válság közepette, amikor emelkednek az élelmiszerárak, az otthonmaradás miatt több a rezsi és egyre többen maradnak fizetés nélkül itt az ideje, hogy a kormány ne csak a miniszterek és képviselők bérét emelje, hanem a gyermeket nevelő családok támogatását is.

  2. Követeljük, hogy háromhavi átlagos fogyasztásnak megfelelő összeget írjanak jóvá a lakossági gáz-, áram- és távhőszámlákon, mert az energiaárak tartós és jelentős csökkenése ezt bőven megengedi! Az olaj- és földgázárak az elmúlt években mintegy 60-70%-kal csökkentek, a magyar lakossági energiaárak mégis évek óta változatlanok. Miközben a földgáz tőzsdei nagykereskedelmi ára 30 forint környékére zuhant, a lakossági átlagára 101 forint köbméterenként. Elég volt abból, hogy a Kormány mesterségesen magasan tartja az árakat, így az állami energiakereskedő cég rekordprofitot könyvel el minden évben.

 1. Követelések a nyugdíjasok védelme érdekében!
  1. Követeljük, hogy a nyugdíjakat januárig visszamenőleg minimum 6,5%-kal emeljék! Ez évi 62 ezer forint többletet jelentene egy átlagnyugdíj esetén.

  2. Követeljük, hogy kezdjék meg a 100 ezer forint alatti nyugdíjak felzárkóztatását!

  3. Követeljük, hogy minden átlag alatti nyugdíjban részesülő idős ember kapjon azonnal 20 ezer forint egyszeri juttatást, készpénzben! Az Orbán-kormány 2020-ban mindössze 2,8%-kal emelte a nyugdíjakat, miközben az infláció már januárban 4,7%-os volt, az élelmiszerárak is durván elszálltak. Márciusban már 7,6% volt átlagosan az árnövekedés üteme, de a sertéshúsnál 27,4%-os volt a növekedés, és a rezsikiadások sem csökkentek. A kormány csak 2021-re ígért segítséget, a nyugdíjasoknak, de nekik most van szükségük segítségre.

 1. Követelések a mikro-, kis- és közepes vállalkozások védelme érdekében!
  1. Követeljük, hogy a munkahelyek megtartása érdekében a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoktól az állam vállalja át a bérek és járulékaik 80%-át! Összességében olcsóbb a munkahelyeken tartani a munkavállalókat, mint elküldeni, kifizetni a végkielégítést, álláskeresési járadékot fizetni.Támogatod? Írd alá!

(+36 xx 123 4567 vagy +36 xx 123 456 vagy +36 1 123 4567 formátumban)Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Adatkezelési hozzájárulás: Hozzájárulok ahhoz, hogy a fenti űrlapon megadott személyes adataimat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény („Info törvény”, 2011. évi CXII.) valamint a 2016. április 27-i (EU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet („GDPR rendelet”) előírásai szerint a Magyar Szocialista Párt (1114 Budapest Villányi út 11-13.) kezelje. Telefonon vagy levélben, lakcímem, elektronikus levélcímem vagy telefonszámom felhasználásával információcsere céljából kapcsolatot tartson mindaddig, amíg e hozzájárulásomat vissza nem vonom. A fenti postacímen, vagy az adatvé[email protected] email címen, vagy a 06-1-222-6797 telefonszámon kérhetem adataim változtatását vagy törlését. Ha az adatkezelés jogszerűségét kifogásolom, panaszt emelhetek személyes adataim kezelése ellen, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, vagy bírósághoz fordulhatok. (NAIH: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11, tel: +3613911400, fax: +3613911410, ugyfelszolgalat@naih.hu)