Karácsonyi ételosztás Debrecenben


Karácsony második napján azokra az emberekre gondoltunk, akik nem ülhetnek körül megterített asztalt. Azokra, akik napok óta nem jutottak meleg ételhez, akik nap, mint nap szembenéznek azzal a bizonyos nem létező éhezéssel. Az ő karácsonyukat próbáltuk kicsit boldogabbá tenni.

A hagyományos ételosztáson sajnos hosszabb volt a sor, mint tavaly; mintegy 200 nehéz sorsú  embernek szerezhettünk egy kis örömet az ünnepi menüvel (töltött káposzta, bejgli, szaloncukor).

A Fidesz kormány szerint „megszűnt a szegénység az országban”, mi azonban nem ezt tapasztaltuk. Sokan jöttek családostól, gyerekekkel, többen voltak, akik kis edényeikben – elmondásuk szerint – 5-6 családtag számára is vittek haza ételt.
A költségeket – ahogyan az elmúlt években is – a párt tagjai, szimpatizánsai állták. Örömünkre több debreceni lakos hozott a helyszínre süteményt, szaloncukrot, játékot a rászorulóknak.

Tudjuk, segítségünk csepp a tengerben, nem szünteti meg a szegénységet, a nyomort. Ezért a hétköznapokban is igyekszünk támogatni a szegénységben élőket, amennyire szerény lehetőségeinkből telik. Tesszük azt, amit emberségünk, tisztességünk megkövetel. Örülünk, hogy segíthetünk nehéz sorsú, a társadalom peremén élő embertársainknak, hiszen a nyomor, a szegénység a mindennapok szomorú magyar valósága.