Lopásgátló népszavazás-aláírásgyűjtés Debrecenben


Debrecenben, a Zsibi előtt vártuk azokat, akik nem akarják, hogy a Fidesz kiárusítsa a magyar földet.

 
Ma egy kicsit, Gőgös Zoli barátunkért is dolgoztunk. Zoli, az elmúlt hónapokban szívét, lelkét, minden idejét arra áldozta, hogy sikeres legyen az aláírásgyűjtés, meglegyen a 200 ezer érvényes aláírás.Számára természetes volt, hogy a legkisebb faluban is ahol megfordult, beállt az aláírásgyűjtők közé-- akkor is, ha nem volt kamera a közelben--mert hitt abban, hogy a személyes példamutatás erejénél nincs hatásosabb. Így gyűjtötte többször velünk is az aláírásokat, láttuk az emberek felismerik, tudják, hogy a magyar vidékért, az ott élő szegényekért, nincstelenekért dolgozik.
 
Hallottuk, hogy az úgynevezett "pártelit" tagjai közül vannak akik nem támogatták az aláírásgyűjtést, talán még haragudtak is Gőgös Zolira, hogy elindította azt.Mi, mezei "talpasok" úgy gondoljuk, hogy éppen itt az ideje, aki tenni akar valamit a szocialista pártért, az álljon be a sorba, ne csak  beszéljen arról,  változás szükséges. Láttuk, attól még semmi sem változott 2010 óta. Tudjuk, látjuk van bőven jelentkező a különböző párttisztségekre.Szeretnénk hinni, hogy a jelölő bizottság előtt minden jelölt beszél majd arról is,  személy szerint mit tett az elmúlt hat évben a párttért, hiszen nincs új ember a jelöltek között, mindenki részese volt annak, amit most kritizál.Beszélgettünk ma is, aláírásgyűjtés közben.Tudjuk, szavunk, véleményünk keveset ér a párton belüli "lepacsizások" ellen, de azért elmondjuk,  szerény véleményünk szerint ennek a pártnak szolgálókra van szüksége, nem lánglelkű váteszekre, a legfontosabb mérce, ki, mit tett le az asztalra. Szeretnénk, ha a jelölő bizottság előtt minden jelölt, elmondaná, hogy ő, személyesen hány aláírást gyűjtött a lopásgátló népszavazáshoz, az általa vezetett szervezet hogyan járult hozzá ahhoz, hogy meglegyen a szükséges számú érvényes aláírás.Véleményünk szerint azokat akik az aláírásgyűjtést netán "bojkottálták", talán még hátráltatták is,a jelölő bizottság semmilyen párttisztségre ne jelölje. Úgy gondoljuk, hogy nem kötelező párttisztséget betölteni. 
 
Kedves Gőgös Zoli! Mi, talpasok, közkatonák hiszünk abban, hogy akkor amikor ott állunk a kitelepülő pult előtt jó ügyet képviselünk. Tudjuk, hogy ha sikerül --és miért nem sikerülne--a törvény szerint szükséges számú aláírást összegyűjteni, az azt is  jelzi, hogy van még bennünk hit, van akarat, van olyan erő, amely alkalmas lehet majd arra, hogy 2018-ban, egy sikeres kampány után, le tudja győzni a Fideszt. Mi, a Hajdú-Bihar megyei 3.számú választókerület szocialistái ezért dolgozunk. 
 
Végére maradt a rovancs. A zsibi előtt töltött két és fél óra alatt, közel 150 támogató aláírást gyűjtöttünk, így túl vagyunk a bűvös háromezres számon is. Még van egy kis erőnk a folytatásra, így ez a szám, még növekedni fog.
 
Kedves Gőgös Zoli! Most a legfontosabb, hogy gyorsan meggyógyulj, s újra velünk légy. Mikor gyűjtjük az aláírásokat érted is tesszük, mert olyan ember vagy, aki megszolgálta a bizalmunkat, tiszteletünket. Olyan elnökhelyettese vagy a párnak, aki mindig azt mondja, utánam! Zoli! Ne nyugtalankodj, érvényes lesz az aláírásgyűjtés!