100 forintos kérdés

Eddig csak sejtettük, a tegnap előkerült titkos hangfelvétel óta viszont már tudjuk, hogy a Fidesz aláírásgyűjtő akciója nem több egy ócska és drága politikai marketingfogásnál. Hol és miből fizettek az aláírásokért?

A hvg.hu birtokába került titkos hangfelvételből kiderül, hogy aláírásonként 100 forintot fizettek a rezsicsökkentés támogatására indított Fidesz-kampányban részt vevő fiataloknak. A 100 forintos fejpénz azt jelenti, hogy a rezsiakció rezsiköltsége alsó hangon is több százmillió forint lehetett, ha valóban annyi aláírásgyűjtés gyűlt össze, amennyit a Fidesz állít.

Az MSZP felszólítja a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztost, hogy tisztázza: még hol és miből fizettek a rezsicsökkentést támogató aláírásokért! Felszólítjuk a napi 47 ezer forintból élő Németh Szilárdot, hogy nevezze meg a pénzek forrását, majd hitelt érdemlően bizonyítsa, hogy nem foglalkoztattak illegálisan fiatalkorúakat és nem közpénzből finanszírozták a Fidesz politikai marketingakcióját!

Ha legális forrásból, törvényes módon fizettek, akkor lássuk a megbízási szerződéseket és a számlákat! Ha ilyenek nincsenek, akkor pedig tudni akarjuk: melyik Fidesz-közeli vállalkozó nyúlt a zsebébe? A Közgép? A Nyerges-birodalom? A dohánymutyival gazdaggá tett fideszes trafikosok?