mszp.hu | egészség program | Egészségügy
2017. november 22. 18:03

10 megoldás - egészségügy

10 megoldás - egészségügy
Egyenlő esélyt az egészség megőrzéséhez és a biztonságos gyógyuláshoz!

1. Házhoz visszük az egészséget! – Mindenki számára hozzáférhető, fejlett háziorvosi rendszert teremtünk, hogy mindenkihez közel legyen biztosított a gyógyulás esélye.

2. Megelőzést, szűrést! – A betegség időben történő felismerése életet menthet, ezért minimálisra csökkentjük a diagnosztikai vizsgálatok várakozási idejét.

3. Betegközpontú egészségügyet! – Senkit sem hagyunk egészségügyi ellátás nélkül, senki sem szenvedhet amiatt, halhat meg azért mert nincs kötszer, műszer, orvos vagy éppen mentő. A betegjogok védelme érdekében független hatóságot hozunk létre.

4. Ne a minisztériumban döntsenek a kezelésemről! – Újra önállóvá tesszük az OEP-et, hogy a gyógyításra fizetett pénzünket ne költhessék stadionokra.

5. Egy rákos betegnek nincs 4 éve várni! – Elérhetővé tesszük a hatékonyabb rákgyógyszereket.

6. Béremelés 2020! – Uniós szintű bérekkel garantáljuk az egészségügyi dolgozók pénzügyi megbecsülését, megszüntetjük a hálapénz rendszerét és megállítjuk az orvosok, nővérek elvándorlását.

7. Magasan képzett szakembereket! – Állami támogatással segítjük az ingyenes egészségügyi szakemberképzést.

8. Gyógyító orvosokat! – Csökkentjük az orvosok adminisztrációs terheit, így az orvosok a gyógyításra fókuszálhatnak.

9. Gyógyulni és nem betegebbé válni! –Többletfinanszírozással garantáljuk, hogy a kórházak megfelelően felszereltek legyenek. Elfogadható csak az, hogy ne legyenek kórházi fertőzések, így növeljük a gyorsabb és teljesebb felépülés esélyét!

10. Önálló egészségügyi minisztériumot! - Megteremtjük az egészségügy legmagasabb szintű szakmai irányítását és kormányon belüli képviseletét.