mszp.hu | Belföld
2020. június 26. 10:06

10 milliárdos rendezvénysorozat vagy a Lánchíd felújítása? – Kikérjük a fővárosiak véleményét

10 milliárdos rendezvénysorozat vagy a Lánchíd felújítása? – Kikérjük a fővárosiak véleményét
Az előző, fideszes városvezetésnek 9 éve volt arra, hogy elkezdje a Lánchíd felújítását mégsem lépett az ügyben. Ezzel az elhibázott döntéssel pedig súlyos örökséget hagyott az új fővárosi vezetésre, mivel a felújítással már nem lehet késlekedni.

Mindezek ellenére a kormány és a fideszes politikusok továbbra sem hajlandók partnerként viselkedni és hozzájárulni a megoldáshoz, inkább politikai játszmák színterévé teszik a fővárost.
 
A Fidesz ugyanis több pénzt szán a minden idők legdrágább tűzijátékával összekötött négynapos ünnepségsorozatra mint a Lánchíd felújítására. Ennél pedig semmi sem mutatja jobban, hogy a Fidesznek fontosabb a politikai cirkusz, mint a nemzet jelképe.
 
Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy a budapestieknek kell dönteniük arról, hogy rakétát, tűzijátékot, pénzszórást szeretnének, vagy pedig felújított Lánchidat. Ennek érdekében a fővárosiakhoz fordulunk, akik 7 budapesti helyszínen (Blaha Lujza tér, Széll Kálmán tér, Nyugati tér, Móricz Zsigmond körtér, Örs vezér tér, Nagyvárad tér, Újpest városközpont) egy műanyag kupak elhelyezésével fejezhetik ki véleményüket arról, hogy mi a fontosabb nekik: egy 10 milliárdos tűzijátékos presztízs rendezvénysorozat vagy a Lánchíd felújítása.
 
MSZP