Blikk
2011. január 05. 16:11

128 ezer a kormányszóvivő fodrászára, közpénzből

- Szerintem ez nem egy földtől elrugaszkodott dolog. Sajnos nem vagyok olyan ügyes, hogy magam készítette frizurával vállaljam a közszerepléseket - mondta a Blikknek Nagy Anna, aki nem hajtott fejet a fodrász-költségei miatt felmerült kritikák előtt. - Nekem a munkámhoz tartozik, hogy kulturáltan jelenjek meg, egyáltalán nem mindegy hogy hogy nézek ki egy sajtótájékoztatón, ország világ előtt, kvázi Magyarország és a kormány arca vagyok. Bár tudom, hogy ez első hallásra nem kevés pénz, nem hiszem, hogy a kormány ettől kevésbé lenne takarékos - fogalmazott.

- Én a saját autómat vezetem, a saját pénzemből tankolok, itt az irodában az asztalomon is a takarékosság miatt nincsen lámpa - hajtogatta a kormányszóvivő. Nagy azt is elmondta havonta 8-10 alkalommal jár a fodrászához, alkalmanként 3-4 ezer forintért, így jött ki 4 hónap alatt a 128 ezer forintos összeg, azaz havi 30 ezer forint.
A szóvivő azt is elárulta: alkalmanként sminkesét is közpénzből fizetik, ez esetenként 4-5 ezer forintba kerül. - Van egy személyes vagy reprezentációs keretem, ebből fizetem a fodrászt is, de például egy munkavacsorát is, vagy a repülőjegyet és a szállodát, ha külföldre kell mennem - tette hozzá. Mint mondta felmerült benne, hogy a Parlament épületében működő fodrászatot válassza, ahogy tanácsokért néhány sztár-fodrászt is felkeresett, de végül úgy döntött hűséges marad ahhoz az üzlethez, ahová már 20 éve jár.
Korábban nem ez volt a gyakorlat a Kormányszóvivői Irodán.
- Nekem a fizetésemből kellett állnom a fodrászt és az ehhez hasonló költségeket - emlékezett vissza Budai Bernadett, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány szóvivője, és erről számolt be Szollár Domokos, volt kormányszóvivő is.