2011. szeptember 30. 11:45

12 milliárd forintos titkos adónövekedés várható, így trükközik a Fidesz

Információink szerint Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter egy kormány-előterjesztést készített elő – megkerülve minden társadalmi egyeztetést – mellyel a nyáron elfogadott termékdíjak mértékét kívánják drasztikusan növelni. Az általa lerakott javaslat 12 milliárd forintjába kerül a lakosságnak, a mezőgazdasági termelőknek.

A Fidesz a termékdíj bevételek 60 milliárd forintra emelésével újabb 12 milliárd forinttal növeli a lakosság terheit, hiszen a várható termékdíj emelkedés a fogyasztói árak növekedését okozza. A termékdíj emelés árt a magyar mezőgazdaságnak is, így újra bebizonyosodott, nem vehetők komolyan Orbán Viktor ígéretei és szavai. Értelmezhetetlenné válnak a Fidesz a magyar mezőgazdaság szerepét, fontosságát hangsúlyozó és támogató szavai.

A bújtatott és eltitkolt díjemelés bizonyítja, hogy Orbán Viktor és kormánya semmibe veszi az emberek, a társadalom és a szakma véleményét, hiszen ezt a módosítást semmilyen társadalmi egyeztetés nem előzte, nem előzi meg. Így nemcsak a mostani eljárás elítélendő, hanem az előző törvénymódosítás során lezajlott társadalmi egyeztetés komolyságát is megkérdőjelezi a kormány.

Oláh Lajos,
országgyűlési képviselő