mszp.hu | Belföld
2021. december 08. 14:53

14 éves rekordon az infláció – Magyarország előre megy, nem hátra?

A Fidesz tétlensége miatt 14 éves rekordot döntött az infláció novemberben. Az árak 7,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, az élelmiszerek pedig olyan mértékben drágultak, hogy sokaknak már a luxust jelenti egy szelet margarinos kenyér.

A NER luxusát élvező fideszes képviselők nem érzékelnek semmit az elszabaduló árakból, bár vannak közöttük, akik úgy gondolják, hogy a milliós fizetésüket még korrupcióból származó további milliókkal is ki kell egészíteniük, azonban a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi szint alatt él. A legtöbben pedig a nyugdíjasok között nélkülöznek, ugyanis a Fidesz uralma alatt megháromszorozódott a szükséget szenvedő idős honfitársaink száma. Számukra az árak drasztikus emelkedése mindennapi kihívást jelent.

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket! A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken! Azonban ismerjük a Fideszt ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát az élelmiszerárak csökkentésére.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke