150 ezer ember álláskeresési járadék helyett már csak magas fűtésszámlát kap a Fidesztől – Alapszolgáltatást most!

150 ezer ember álláskeresési járadék helyett már csak magas fűtésszámlát kap a Fidesztől – Alapszolgáltatást most!
Októberben megkezdődött a fűtési szezon, ezért a napokban megérkeznek azok a rezsiszámlák, amelyek megnövelik a családok terheit.

Idén a válság miatt pedig kifejezetten nagy kihívást jelentenek a sárga csekkek, elsősorban annak a 150 ezer embernek, aki már álláskeresési járadékot sem kap és semmilyen jövedelemmel vagy megtakarítással nem rendelkezik.

A Fideszt azonban nem érdekli ezeknek az embereknek a sorsa, hiszen a 3 hónapig nyújtott álláskeresési járadék lejárta után az út szélén hagyta őket, most pedig egyenes az árokba löki őket azzal, hogy az indokoltnál magasabb rezsiárakat fizettet mindenkivel. A kormány ugyanis nyerészkedik az energiaárakon, mivel a 30-40 forintos gázt 101 forintért adja a háztartásoknak, amiből akkora haszonra tesz szert, hogy a számítások szerint akár fél évig ingyen adhatná a gázt mindenkinek.

Elég volt a fideszes harácsolásból! Egy világjárvány és egy gazdasági válság közepén nem hagyhatják teljesen kiszolgáltatva az embereket! Nem nézhetik ölbe tett kézzel, hogy emberek betegedjenek meg vagy haljanak meg a hideg otthonaikban!

Az MSZP, mint szociáldemokrata párt szerint egy igazságos társadalomban elengedhetetlen, hogy a létfenntartáshoz minimálisan szükséges alapvető közszolgáltatásokhoz mindenki megfizethető áron hozzáférhessen.  Azt akarjuk, hogy senki ne fagyjon meg a saját fűtetlen otthonában azért, mert nem tudja kifizetni a gáz- vagy a villanydíjat, senki ne kerüljön emberhez méltatlan helyzetbe azért, mert nem tudja kifizetni a vízdíjat.

Az MSZP és a Párbeszéd ezért törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, amely lehetővé tenné az alapszolgáltatás bevezetését és a lakossági energiaárak igazságos módon történő csökkentését. Igazságos, sávos árrendszerre van szükség, valamint olyan rendszerre, amely a létfenntartáshoz szükséges minimális mértékéig megfizethető, az ivóvíz esetében jelképes áron, alanyi jogon biztosítja mindenki számára az alapvető közszolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Mindezek mellett pedig gondoskodni kell azokról, akik nehéz helyzetbe kerültek, az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

Az MSZP szerint a biztos megélhetés mindenkinek jár és a tisztességes lakhatás mindenkinek jár, ezért szociáldemokrata pártként azért harcol, hogy a jövőben senki se kerüljön emberhez méltatlan helyzetbe azért, mert nem tudja fizetni a rezsit.

 

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese  

Kapcsolódó párttagok