mszp.hu | Belföld
2021. november 23. 16:16

15 millió forintot oszt szét az MSZP karácsonyi karitatív akciójában

15 millió forintot oszt szét az MSZP karácsonyi karitatív akciójában
15 millió forintot oszt szét az MSZP az idei karácsonyi karitatív akciója során a rászoruló családok, egyedülállók, a munkájukat elvesztők számára – jelentette be Tóth Bertalan, a párt társelnöke, online sajtótájékoztatón kedden.

A Fidesz-kormány „torz társadalompolitikája és elhibázott válságkezelése miatt” még nehezebb az ünnepi időszak a veszélyhelyzetben, így rendkívüli segítségnyújtásra van szükség – hangsúlyozta a társelnök.

Mélyült a szegénység, soha nem volt ilyen drága a kenyér és az alapvető élelmiszerek, folyamatosan veszít értékéből a forint, és rengeteg embernek került veszélybe a megélhetése az Orbán-kormány hibás politikája miatt– indokolt.

„Baloldali, szociáldemokrata pártként ezért hirdetünk harcot a szegénység felszámolásáért, ezért akarjuk megerősíteni a szociális hálót, garantálni a lakhatás biztonságát, segíteni, esélyt adni a biztos megélhetésre mindenki számára” – mondta.

A 15 millió forint szétosztását az MSZP megyei szervezetei koordinálják – közölte.

Emlékeztetett: a szocialisták országgyűlési képviselői a 2018-as, Fidesz által áterőszakolt törvénymódosítás óta a párt által létrehozott Szolidaritási Alapba juttatják el a fizetésemelésüket, melyen keresztül a párt különböző karitatív és segélyakciókat támogat.

Az elmúlt 3 évben a Szolidaritási Alapon keresztül közel 12 tonna tartós élelmiszer vásárlásával, az iskolakezdés költségeinek enyhítésére és a járvány elleni védekezésre, majd a karácsonyi ünnepek szebbé tételére indított karitatív akciókkal nyújtott segítséget az MSZP azoknak a családoknak, akiket a járvány „lehetetlen, vagy nehéz helyzetbe hozott”. Emellett az MSZP „közvetlen segítséget tudott nyújtani a frontvonalban, az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók számára tisztítószerek, fertőtlenítőszerek és védőfelszerelések beszerzésével” – idézte fel.

Mint mondta, pártja „szégyenteljesnek” tartja, hogy a Fidesz-kormány alatt nőttek a jövedelmi különbségek, szétszakadt a társadalom és a szociális háló.

„Szégyen, hogy idős emberek tömegeit szegényítette el az Orbán-kormány, szégyen, hogy háromszor annyi szegény nyugdíjas van, mint 2010-ben.

Szégyen, hogy a régiós országok között nálunk ér a legkevesebbet az adható legkisebb fizetés, a minimálbér. Már Romániában is többet ér” - mondta.

Úgy folytatta: a választások előtti pénzosztás „csak szépségtapasz lesz, de a rendszerszintű problémákat nem orvosolja”.

„Az MSZP szerint a magyar emberek ennél sokkal többet érdemelnek!” – szögezte le.

Kapcsolódó párttagok