Belföld | tanácsadói szerződések NFÜ luxus
2013. március 19. 08:59

16,7 ezer forintos órabér?

A Fidesznek három év után sincs fogalma a fejlesztéspolitikáról. Csak azt tudják, hogy az NFÜ óriási összeg felett őrködik, így mára a pénzéhes pártembereik fő fejőstehene lett.  

Akinek nincs semmije, az annyit is ér - ezt a szlogent már ismerjük. Most azonban kiderült, hogy akinek van egy-két jó ismerőse a Fidesz által irányított közigazgatásban, például az uniós források elosztásában közreműködő NFÜ-nél, akár 16,7 ezer forintos órabérre is szert tehet.

Várjuk az újabb luxuskifizetés gyanúját felvető közbeszerzést felügyelő Németh Lászlóné válaszát: miért van szükség az újabb milliárdos tanácsadói szerződésre és milyen feltételekkel lehet elnyerni az óránként 16,7 ezer forintot fizető állást? Hány ilyen szerződést kötöttek 2010 óta az ügynökségnél, és mekkora összeget fizettek ki a nyerteseknek? Mit teljesítettek ezért az összegért a zömmel jogi tanácsadásra felkért Fidesz-közeli ügyvédi irodák?

Várjuk a választ arra is, kivizsgálták-e már, hogyan nyerhetett az NFÜ-től 12 és fél milliárd forintot februárban öt olyan cég, amelyet ugyanazon a napon, ugyanazon az időben, ugyanazon helyen és ugyanakkora alaptőkével jegyeztek be, és amelyek egyikét korábban véletlenül épp a jogi végzettségű KDNP-s Seszták Miklós felügyelte?

A közbeszerzések tisztaságához nem újabb jogi tanácsokra, hanem igazságosabb és tisztességesebb kormányzásra, a közpénzek közgépesítésének mielőbbi felszámolására van szükség.

Török Zsolt,
szóvivő