mszp.hu | Belföld | Egészségügy Oktatás
2020. november 05. 15:19

1 millió forinttal támogatja az MSZP a budapesti tanárok és iskolai dolgozók tesztelését

1 millió forinttal támogatja az MSZP a budapesti tanárok és iskolai dolgozók tesztelését
Az MSZP elsőként támogatta a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezését, hogy a kormány helyett összefogással finanszírozzák az egyre terjedő koronavírus-járványban a pedagógusok ingyenes és önkéntes tesztelését – jelentette be az MSZP Facebook oldalán Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettese csütörtök délelőtt.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere tegnapi bejelentése nyomán, amely szerint a városvezetés nem tudja tovább elnézi a kormány tétlenségét a járványhelyzetben, a Fővárosi Önkormányzat 100 ezer teszt beszerzéséről döntött, hogy a budapesti pedagógusok önkéntes, ingyenes tesztelését elvégezze a kormány helyett. Ehhez járul hozzá 1 millió forinttal az MSZP a Szolidaritási Alapjából, ismertette Tüttő Kata.

„A helyzet nem istenes, hanem pokoli. Az összes járványügyi szakértő azt mondja a járvány első hulláma óta, hogy tesztelni kell, a kormány mégis tétlen. A Fővárosi Önkormányzat már tavasszal elkezdte a kormány helyett az idősotthonokban a tesztelést, most ugyanezt fogjuk tenni Budapesten a pedagógusoknál” – jelentette be.

A szocialista politikus elmondta, a kormány ismét magára hagyta a pedagógusokat, ezért helyettük a Fővárosi Önkormányzat segít. „100.000 tesztet rendelt az önkormányzat, hogy lehetőséget teremtsen a kerületekkel együtt a pedagógusok és az iskolai dolgozók önkéntes és ingyenes tesztelésére”.

Hangsúlyozta, ehhez az önkormányzat saját költségvetési forrásokat használ fel, de adományokat is vár. Elsőként, ahogy tavasszal és ősszel több alkalommal, az MSZP Országos Elnöksége most is segített: 1 millió forintot utalt át a pedagógusok tesztelélésére a párt Szolidaritási Alapjából, amit a szocialisták országgyűlési képviselői a fizetésemelésükből fizetnek be rendszeresen.

Megjegyezte, az elmúlt tíz évben a magyar társadalom különösen gáláns volt a futball támogatásával, hiszen ma egy profi focista mintegy tizenötször annyit keres, mint egy magyar pedagógus. Kiemelte, az ő szolidaritásukra, támogatásukra különösképp számítanak a nehéz járványügyi helyzetben. 

 

MSZP

Bővebb információ: Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes

Kapcsolódó párttagok