Belföld | a rombolás éve
2013. december 27. 12:52

2013 – A rombolás éve Heves megyében

2013 a fideszes társadalompolitika, és a borzalom éve volt Heves megyében. Gyakorlatilag felszámolták a társadalmi szolidaritást, aránytalanná és igazságtalanná tették a jövedelmekhez való hozzájutást.

A kormánypárt, a Fidesz a szegények pénzéből a gazdagokat támogatta és stadionokat építettek. Szinte minden intézkedésükkel tudatosan fékezték a társadalom előrejutását.

2010-ben a Fidesz mindennek az ellenkezőjét ígérte, többek között a szegények és a középosztály felemelését, igazságos közteherviselést, és a szegénység radikális csökkentését.

A fentieket, mi sem demonstrálja jobban, mint az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése, melynek következtében az állami bevételek közel 450 milliárd forinttal csökkentek, s ennek a pénznek a háromnegyede a gazdagokhoz került.
Azt mondták, hogy igazságos és arányos az egykulcsos adó, közben bebizonyosodott, hogy 6 millió ember adója nem csökkent, sőt a minimálbérből és annak környékén keresők adóterhelése, több mint duplájára emelkedett.

A társadalom a legfőbb veszteséget az egészségügy részéről könyvelheti el, melyben lassan nincs se forrás, se orvos, se szakdolgozó. Rekordot döntenek a kórházi adósságok, ahogyan a várólisták hosszai is, növelve ezzel az indokolatlan halálesetek számát.

Ez az egészségügy a vidéki kisember Taigetoszává vált, és közel 4 év alatt egy évszázadot léptünk vissza az orvoslás tekintetében. Az egészségügy kómában van, mert kiszolgáltatott, alulfinanszírozott és tűrhetetlenek a körülmények.
A 2013-as esztendőben, Heves megyében mélyponton vannak a beruházások, elmaradtak fejlesztések, melyeket 4 évvel ezelőtt beígértek. Bennragadnak eu-s források.

Rendkívül alacsony a foglalkoztatás, Heves megyében nem találnak munkát a fiatalok. Ma már nincs olyan közösség, ahonnan ne mennének külföldre. Erre az esztendőre közel 150 ezerre emelkedett a szegények száma megyénkben.
Heves megyében a rezsiátveréssel a szolgáltató cégek lehetetlenülnek el, mennek tönkre, dolgozókat bocsátanak el. Busás haveri jutalmak viszont vannak, trafikmutyi, földmutyi, takarékmutyi.

2014 a változás, a kormányváltás éve lesz Magyarországon! A Fidesznek mennie kell, és egy igazságosabb, élhetőbb Magyarországot kell teremteni, melyet a Magyar Szocialista Párt meg kíván valósítani.
Eger, 2013. december 27.

Kórózs Lajos                 
elnökségi tag

Dr. Sós Tamás
országgyűlési képviselő