2013 a rombolás éve volt - február

Idén februárban volt egy éves Zsiga Marcell  kijelentése: „meg lehet élni 47 ezer forintból”. A Fidesz álláshalmozója  nem csak ezt nem tudta bebizonyítani, de azt sem, miből építette fel 40 milliós házát és miként lehet, hogy éppen az ő portája elé terítettek rekordidő alatt aszfaltot.

Fazekas Sándort februárban szólította fel Gőgös Zoltán, hogy nyilvánosan vitassa meg a földpályázatok ügyet, ám maga a miniszter egész évben kerülte ezt. Az orbáni demokrácia jegyében megtartották az agrárkamarai választásokat: egyetlen listára, a Fidesz-Magoszéra lehetett szavazni.

Egy 12,5 milliárd forintos kábelmutyi mögött a KDNP egyik képviselője, Seszták Miklós neve derengett fel. Ő azóta sem adott magyarázatot az ügyre.

A Világbank februári adatai szerint 2011-ben mintegy 540 milliárd forintot utaltak haza a külföldön dolgozó magyarok rokonaiknak. A kivándorlás azóta is folyamatos.

A kedélyeket a kényszernyugdíjazás is borzolta. A tiltakozások ellenére az Orbán-kormány tízezres nagyságrendben távolított el embereket az állásukból.

Németh Szilárdtól február óta próbáltuk megtudni, személyesen mennyit nyert az általa irányított rezsicsökkentésen, ám válasz nélkül telt el az év.

Februárban jelentette be Orbán: Magyarország jobban teljesít. A milliárdokba kerülő sikerpropaganda dacára ennek éppen az ellenkezőjét érzik az emberek.

2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.