a rombolás éve
2013. december 28. 10:31

2013 a rombolás éve volt – szeptember

Szeptember elején az Orbán-kormány szép csendben levette honlapjáról az államadósság-mérőt, azaz beismerte: az emberek folyamatos sarcolásával, megtakarításaik lenyúlásával sem volt képes csökkenteni az államadósságot.  

Kiderült, hogy a kezdettől fogva toldozott-foldozott költségvetés is csak a Fidesz maffiakormányának érdekeit szolgálta.

Egy titkos hangfelvétel arról árulkodott, hogy aláírásonként 100 forintot fizettek a rezsicsökkentés támogatására indított Fidesz-kampányban részt vevő fiataloknak.

Az MSZP ekkor már egy éve hangoztatta, hogy azonnali, érdemi áfacsökkentésre van szükség, de a Fidesz a mai napig nem tett semmit a családok és az élelmiszeripar megsegítése érdekében.

Az MSZP képviselői minden lehetőséget megragadtak, hogy megváltoztassák az Orbán-kormány a szociális temetés bevezetéséről szóló embertelen törvénytervezetét.

Miközben a kormány újabb százmilliókkal stafírozott ki futballklubokat és milliárdokat költött felesleges stadionok építésére, hagyta a csőd szélén táncolni a mozgáskorlátozott gyerekek oktatásával foglalkozó Nemzetközi Pető Intézetet. A világhírű intézet sorsa ma is bizonytalan.

A hónap végére a Fidesznek már papírja is volt arról, hogy elcsalta a bajai választást. Bebizonyosodott az is, hogy csalás nélkül a rezsim alulmaradt volna a kormányváltók szövetségével szemben.

2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.