mszp.hu | Belföld | Biztonságpolitika
2024. március 12. 10:28

25 éve NATO-tag Magyarország, hazánk biztonsága a jövőben sem lehet vita tárgya

25 éve NATO-tag Magyarország, hazánk biztonsága a jövőben sem lehet vita tárgya
Ma 25 éve tagja Magyarország a NATO-nak, a magyar demokrácia történelmének harmadik népszavazását tartották erről 1997 novemberében, a magyar emberek pedig egyértelműen kinyilvánították véleményüket: 85 százaléka a szavazóknak voksolt a NATO-tagság mellett.

Annak ellenére, hogy az Orbán-kormány az elmúlt bő évtized alatt mindent elkövetett azért, hogy a nyugati szövetségi rendszerektől minél inkább eltávolodjon hazánk, a NATO-, valamint az EU-tagság továbbra is biztosítja Magyarország biztonságát, stabilitását.

A NATO-tagság előnyeit megmutatták az elmúlt években kirobbanó fegyveres konfliktusok. Sajnálatos módon a világ egyre több – és egyre közelebbi – részén törnek ki háborúk, Európa közvetlen szomszédságában jelenleg is harcok dúlnak. Magyarország és a magyar lakosok békéjét és biztonságát garantálja NATO-tagságunk. Mindent el kell követnie a magyar kormánynak is annak érdekében, hogy megbízható partnerei legyünk szövetségeseinknek.

Magyarország helye a NATO-ban a következő évtizedekben sem lehet kérdés, mindent meg kell tenni azért, hogy hazánk biztonsága megkérdőjelezhetetlen maradjon.

Harangozó Tamás

országgyűlési képviselő, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok