mszp.hu | Belföld | Közlekedés
2016. október 12. 12:50

3-as metró: Orbán sportot űz a budapestiek megalázásából

Tarlós István belebukott a 3-as metró felújításába – az egyetlen nagyberuházással, amelyet két ciklusának kilenc éve alatt meg kellett volna valósítania.

Ha igaz az a sajtóban megjelent hír, hogy nem újítanák fel a metró állomásait, az azt jelenti, hogy a kormány megfelezte a metrófelújításra fordítható pénzt. Vagyis Orbán Viktor megint a budapestiekkel törli fel a padlót.

Tény, hogy a 3-as metró nem Tarlós István és Orbán Viktor vezetése alatt lett 34 éves, viszont az ő idejükben érte el a 40 éves kort, mégis ehhez képest az elmúlt hat évben egyetlen kapavágás sem történt, pedig a metró kritikus állapotban van. Minden egyes balesetért és sérülésért kizárólag ők lesznek a felelősek.

Orbán Viktor a múlt héten ígérte meg a főpolgármesternek a metrófelújítás felgyorsítását, amit ezek szerint úgy oldott meg, hogy lefelezte a teljes beruházást. Ez olyan, mintha a fogyókúrát sport és egészséges életmód helyett amputációval oldanánk meg.

Tarlós István ahelyett, hogy harcolna a budapestiek érdekeiért, ismét hagyja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megalázza őt, és – ami ennél sokkal súlyosabb –megalázza a budapesti embereket.

Itt az ideje, hogy a főpolgármester eldöntse, kinek esküdött hűséget: a budapestieknek vagy Orbán Viktornak?

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok