Blikk
2012. július 20. 08:24

34 milliós pluszt szavaztak meg a cégvezéreknek

Újabb pluszpénzeket osztottak az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holdingnál. A társaságot és tagvállalatait vezető fejeseknek tavalyi munkájukért több mint 34 millió forint prémiumot szavazott meg a holding igazgatótanácsa.

A Blikk olvasóinak ismerősen csenghet a társaság neve, hiszen februárban éppen lapunk számolt be arról, hogy öt vezető összesen 8 millió forint év végi jutalmat kapott. Az akkori közfelháborodás miatt Kriza Ákos miskolci polgármester jutalom- és prémiumstopot rendelt el, az érintettekkel pedig visszafi zettette a pénzt.

A Blikk birtokába került lista szerint most újabb javadalmazásra készülhet a Miskolc Holding. Legutóbb ugyanis kilenc vezetőnek összesen bő 34 millió forintot ítélt meg a május 11-i ülésén az igazgatóság. A tanács saját elnökének, Vécsi Györgynek a munkáját két esetben is elismerte. Az év első felében ugyanis még a helyi hőszolgáltató ügyvezetőjeként tevékenykedett, ezt követően került a holdinghoz. Neki összesen 7,8 millió forintot tennének a zsebébe.

A csúcstartó Szélyes Domokos, a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. vezérigazgatója 8,076 millió forinttal. Említésre méltó Pálffy Kinga esete, aki 2011. december 15-től lett a holding vezetője. Ő erre a bő két hétre is 390 ezres prémiumot érdemelt. Mindhárom vezető egyébként kapott jutalmat is korábban.

A pénzeket az érintetteknek még nem utalták át, de úgy tudjuk, a felügyelőbizottság június 25-i ülésén elhangzott: ezt 30 napon belül megteszik. Így pár nap múlva akár meg is kaphatják az összeget a vezetők. Megkerestük a holding kommunikációs osztályát is, ám ott eleinte csak azt a választ kaptuk: nem tudnak prémiumfizetésről. Miután külön elmagyaráztuk, hogy nem a „kifizetés" – hiszen az még nem feltétlenül történt meg –, hanem a pénzek megszavazása iránt érdeklődünk, az alábbi tájékoztatást kaptuk.

– A vállalat normál működéséhez tartozik, hogy elvégzi a kiértékelést, de kifizetésre engedélyt nem adott az igazgatóság – írták. Ez azonban a Blikk szerint még mindig nem jelenti azt, hogy a pénzre előbb-utóbb ne lennének jogosultak a vezetők, hiszen ehhez elegendő megadni az engedélyt. Ezért megkérdeztük: az igazgatóság megtiltotta-e a kifizetést, erre választ csütörtök estig már nem kaptunk.

Kerestük Kriza Ákos polgármestert is, hogy él-e még a prémiumstop, ám a polgármesteri hivatalban csak annyit mondtak: a városvezető szabadságon van. Krizát hiába kerestük mobiltelefonján is.

M. L.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/34-millios-pluszt-szavaztak-meg-a-cegvezereknek-2097449