2012. június 06. 13:22

3 kérdés − 3 válasz

„Most Ön dönt!” − Ezzel a mottóval indít internetes szavazást az MSZP Orosházi Szervezete, amely három kérdésben kéri ki az emberek véleményét.

Az első két kérdés az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. két vezetőjének több milliós prémiumára vonatkozik. Mint ismeretes, a képviselő-testület fideszes többsége − az MSZP tiltakozása ellenére − 15.360.000,- Ft prémiumot szavazott meg erre az évre, amennyiben azok teljesítik a „feltételeket”. Így a két vezető − a város nehéz pénzügyi helyzete ellenére − összesen több mint 30 millió forinthoz juthat ebben az évben. A 2011. évre a cég vezérigazgatója hasonló méretű, 100%-os prémiumban, míg a volt fürdőigazgató, az összevont cég vezérigazgató-helyettese a tavalyi évre vonatkozóan három havi prémiumban részesült, a több milliós fizetésén felül. A harmadik kérdés a főtérre tervezett új üvegszoborra vonatkozik. Erről a tavaly decemberi ülésén döntött a testület fideszes többsége, szintén az MSZP tiltakozása ellenére.

A feltett kérdések a következők:


Ön támogatja-e, hogy Csizmadia Gergely, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója az évi bruttó 8.160.000,- Ft fizetésén felül további 8.160.000,- Ft prémiumot kaphasson? (Tehát összesen évi 16.320.000,- Ft-ot.)

□ Igen
□ Nem

Ön támogatja-e, hogy Benkő Ferenc, a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgató-helyettese az évi bruttó 7.200.000,- Ft fizetésén felül további 7.200.000,- Ft prémiumot kaphasson? (Tehát összesen évi 14.400.000,- Ft-ot.)

□ Igen
□ Nem

Városunk nehéz anyagi helyzete ellenére a Fidesz új szobrot szeretne a főtérre, melynek makettjére 780 ezer forintot megszavazott a képviselőtestület. A szobor végleges költségét még nem ismerjük. Ön mit gondol erről?

□ Az új, vadkörtefát ábrázoló üvegszobor kihelyezését támogatom.
□ Tegyék vissza a Kossuth-szobrot, mellé pedig az emberpiacra emlékeztető Darvas-követ!Szavazni a szervezet internetes oldalán lehet: www.oroshaza.mszp.hu, a szavazásra másfél hét áll rendelkezésre, határidő 2012. június 17. Várjuk a véleményeket facebook oldalunkon is (www.facebook.com/mszpoh), vagy e-mail címünkön: [email protected].

Füvesi Sándor
elnökségi tag, MSZP Orosházi Szervezete