mszp.hu | Belföld
2020. július 30. 17:12

400.000 Balaton-védő aláírást gyűjt össze az MSZP

400.000 Balaton-védő aláírást gyűjt össze az MSZP
Már most, a népszavazási kezdeményezés beadásáig is több tízezer Balaton-védő aláírást gyűjtött az MSZP, ám a népszavazási kezdeményezéssel nem áll le, sőt!

Nem kevesebb, mint 400.000 aláírás összegyűjtését tűzte ki a párt – erről tartott online sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, pártigazgató, Bihal Dávid, elnökségi tag és Varga László, országgyűlési képviselő, a BAZ megyei MSZP elnöke csütörtök délután, Siófokon.

„Több tízezren támogatták máris a kezdeményezésünket: a Balatoni csatát elkezdtük és folytatni is fogjuk” – jelentette be Bihal Dávid.

Molnár Zsolt hangsúlyozta, a csata most a szabad vizekért folyik, hogy megmaradjanak mindenki számára. „Itt most nem az ellenzék és a kormány küzd, hanem mi, magyarok az oligarchák és a burzsoázia ellen”.

Emlékeztetett, kedden Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányának elnöke népszavazási kezdeményezést nyújtott be és bizakodva várják a Nemzeti Választási Bizottság döntését. „Azt üzenjük nekik, döntsenek minél hamarabb! Innen üzenjünk, hogy nem 200, hanem 400.000 aláírást fognak összegyűjteni a szocialista aktivisták és a hozzánk csatlakozó más pártok, civil szervezetek, és a magyar emberek”!

Rámutatott, a Balaton nemcsak a környező települések és a budapestiek ügye, a természetes tavak kérdése pedig nem szűkíthető a vízparton élőkre. „Meg fogjuk őrizni, hogy az emberek fizetés és belépőjegy nélkül tudjanak fürödni ebben a csodálatos tóban, és nem csak a Balatonban, hanem más, természetes tavakban is országszerte” – jelentette be Molnár Zsolt, többek között az aláírásgyűjtés kelet-magyarországi sikerére is utalva.

Varga László, az MSZP borsodi elnöke elmondta, személyesen működött közre az elmúlt 10 évben számos kezdeményezésben, amely hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatott a Balatonnál Kelet-Magyarországról. „Az, hogy olcsó szálláshelyek és szabadstrandok legyenek, az közös nemzeti ügyünk. Nem fogjuk hagyni, hogy egy szűk elit kisajátítsa szabad vizeinket!

Csatlakozunk a petícióhoz, és ha zöld utat kapnak a népszavazási kezdeményezések, akkor ahhoz is csatlakozunk, mert az, hogy a szabad vizeink mindannyiunké legyenek, mindannyiunk közös, nemzeti ügye”.

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09