mszp.hu | Belföld
2020. június 11. 14:56

400 ezres munkanélküliség mellett többet költ a kormány sportra, mint a munkahelyek védelmére

400 ezres munkanélküliség mellett többet költ a kormány sportra, mint a munkahelyek védelmére
A kormány az elmúlt időszakban sokkal többet költött sportra, mint a munkahelyek védelmére, de még ezek után is képes sikerként bejelenteni, hogy több mint 10 ezer álláskeresőt juttatott munkához a munkahelyteremtő bértámogatással.

Ez lenne a siker amikor több mint 400 ezer munkanélküli próbál megélni egyik napról a másikra? Az a siker, hogy még mindig fontosabbnak tartják a sportberuházásokat a családok védelménél?
 
Ez nem siker, hanem kudarc és cserbenhagyás.
 
A válság közepén a felelőtlen pénzszórás helyett minden pénzt a munkahelyek védelmére, az állás és jövedelem nélkül maradt tömegek megsegítésére kell fordítani! Az MSZP ezért követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást!

Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat. A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok