50.000 forint támogatást minden egyes bajba került család gyermekeinek!

50.000 forint támogatást minden egyes bajba került család gyermekeinek!
Határozati javaslatot nyújt be az MSZP, hogy legalább karácsonykor segítsen meg a kormány minden jövedelmi szegénységben élő gyermeket.

Több százezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akinek a gondviselője elvesztette a munkáját a járvány gazdasági hatásai miatt és semmilyen támogatást nem kap. Ez a több százezer gyermek a parlamenti pártok támogatása nélkül továbbra is csak éhezésre számíthat, mind karácsonykor, mind pedig a legnehezebb téli időszakban.

„Magyarországon közel 300.000 ember keres munkát, és közülük több mint a felének már semmilyen jövedelme sincs, semmilyen segítséget nem kapnak” – emlékeztetett az elmúlt években egyre szomorúbbá váló helyzetre Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

„Mi az MSZP-ben úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben érdemi segítségnyújtásra van szükség; nem nézhet ezeken a gyerekeken és családjaikon át a kormány! Ezért hétfőn országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezzük, hogy a kormány december hónapban biztosítson gyermekenként egyszeri 50.000 forintot minden olyan család számára, ahol mindkét szülő a válság miatt veszítette el állását, és azok a munkanélkülivé vált szülők is kapják meg, akik egyedül nevelik a gyermekeiket!” – jelentette be pártja kezdeményezését.

„A kormánynak nem csak szlogenek szintjén kellene családbarátnak lennie, hanem bizony a tettekben is! Most bizonyíthatja a kormány, hogy mennyire állnak a családok oldalán” – tette hozzá.

„Az MSZP szociáldemokrata pártként az egész országot látja maga előtt: mindenkit, nem csak egy szűk elitet, és egy olyan igazságos Magyarországot akar teremteni, ahol mindenki számít! Itt a valódi lehetőség a kormánypárti politikusoknak: támogassák a javaslatunkat!” – szólított fel az MSZP társelnöke.

Követelte, hogy a nehéz helyzetbe került, rászoruló családok decemberben gyermekenként egy egyszeri plusz támogatást kapjanak, hogy „legalább karácsonykor ne maradjanak étel és ajándék nélkül a magyar gyermekek!” 

Kapcsolódó párttagok