mszp.hu | Belföld
2020. május 17. 00:21

6 milliárd plakátkampányra?! Több pénzt az embereknek és az önkormányzatoknak!

6 milliárd plakátkampányra?! Több pénzt az embereknek és az önkormányzatoknak!
Az önkormányzatoktól és az emberektől milliárdokat vesznek el, és mint kiderült, megint csak propagandára.
Az MSZP és a szakszervezetek továbbra is a munkavállalók és az emberek tisztességes támogatását követelik – erről tartott sajtótájékoztatót Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, és Guzslován Gábor, a Vasas szakszervezet titkára pénteken, Budapesten.
 
„Ígéretemhez híven felkeresek egy-egy plakátot azokból a propagandaplakátokból, amikre hatmilliárdot tervez a kormány elkölteni. Ha már mindenáron plakátolni akarnak, ezeken azoknak a hősöknek kellene lenniük, akik mindennap ott állnak a kórházi ágyak, a betegek és a lélegeztetőgépek, anyáink és nagyanyáink mellett” – jelentkezett be Komjáthi Imre egy Budapesten kihelyezett óriás kormányplakát alól, amely a gazdasági akciótervet hirdeti.
 
 
„Kásler megköszönte az ápolók kitartását, de ez édeskevés. Miniszter úr! Hol van pénz, amit beígértek az egészségügyi dolgozóknak?” – tette fel a kérdést a szocialista politikus, és felszólította az EMMI minisztert a béremelésre, a beígért egyszeri 500.000 forint kifizetésére az egészségügyi dolgozóknak, valamint saját lemondására.
 
„Ha olyan bértámogatást adna a kormány, mint az összes környező országban, ahol a teljes munkabér 80-át állják”, akkor a miniszterelnöknek nem kellene 200.000 nyomorba taszított közmunkásban gondolkodnia, hangsúlyozta az MSZP alelnöke.
 
„Miniszterelnök úr! Az embereknek nem alamizsna-segélyekre van szükségük! Nem akarnak 70.000 meg 54.000 forintért közmunkát végezni! És nem szeretnék, ha prédaként dobnák oda őket a multiknak” – vázolta a munkavállalók helyzetének Orbánista jövőképét.
 
„Ez lenne a családbarát jövőképe az emereknek? Rabszolgapiacon árulják majd őket és közmunkán fognak dolgozni az árokpartján? Nem ezt érdemlik a magyar dolgozók, azok, sokan, akik elvesztették a munkájukat” – fejezte ki felháborodását.
 
Elmondta, az MSZP úgy látja, azoknak a családoknak, akiknek elfogyott a bevétele, azonnali hatékony segítségre van szükségük. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a párt honlapján megtalálhatóak azok a javaslataik, melyek szerintük valódi segítséget nyújtanának az embereknek:
 
  • Hosszabbítsák meg 9 hónapra az álláskeresési támogatást, és ez minimum nettó 100.000 forint legyen.
     
  • Az energiaszámlák befizetését. az átlagfogyasztás erejéig 3 hónapra engedjék el a családoknak 
     
  • A 60-65 év közöttieknek legyen lehetőségük korengedménnyel nyugdíjba menni.
     
  • A teljes munkabérre adjanak 80 százalékos állami támogatást, hogy meg lehessen menteni a magyar munkavállalókat.
Felszólította a kormányt, hogy ne az önkormányzatokon spóroljanak, például Szombathellyel, sőt még tisztességes, a polgáraival törődő fideszes önkormányzatokkal is, akik támogatást adnak. „Ők becsületesen teszik a dolgukat és már a helyi fideszes politikusok is felismerték azt, hogy Orbán nem alkalmas miniszterelnöknek. Évek óta odaveti prédának a multinacionális cégeknek a magyar dolgozókat, és olyan törvényeket hoz, amelyek nem őket szolgálják”! 
 
Guzslován Gábor a Vasas Szakszervezet titkára elmondta, most látható azt, hogy a magyar munkavállalók kiszolgáltatása, a rabszolgatörvény mire vezet. „Veszprém mellett egy cég például úgy döntött, hogy inkább Amerikában meg Izraelben folytatja a termelőtevékenységet. Vajon akár a bértámogatási rendszer, akár Magyarországnak az a stratégiája, hogy olcsó munkaerőt és rugalmas munkajogot kínálunk, bevált? Nem vált be! Erős munkavállalókra és erős szakszervezetekre van szükség” – mutatott rá. 
 
„Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak! Ne propagandára, hanem az emberek védelmére költsön a kormány” – ismételte meg végül a fő üzenetet lezárásképpen Komjáthi Imre.

Kapcsolódó párttagok