mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2021. április 23. 14:17

70 ezer néző a Puskásban? Nagyobb óvatosságot!

70 ezer néző a Puskásban? Nagyobb óvatosságot!
Nagyobb óvatosságot kért a kormánytól Horváth Csaba, Zugló polgármesteres, a budapesti Puskás Stadion előtt tartott online sajtótájékoztatóján: teltházas Európa-bajnoki futballmeccsek megrendezése helyett egyelőre csak 50%-os látogatói számot garantáljon a magyar kormány.

„Azt kérjük, hogy (…) a többi 12 rendező ország fővárosaihoz hasonlóan inkább óvatosak legyünk, mint gondatlanok” – mondta Horváth.

Rámutatott: a meccsek rendezését vállaló városok legtöbbje 25 és 33% közötti nézőszámot vállalt, egyedül a magyar fél vállalt 100%-ot a már június közepén megrendezendő meccsekre.

„Ha már egy évig oda kellett, és oda tudtunk, figyelni, akkor azt kérjük, hogy az utolsó néhány hónapban ne rontsuk el a védekezést!” – mondta Zugló polgármestere.

„Azt kérjük, hogy döntsünk felelősen!” – nyomatékosította.

Közölte: az Európa Bajnokságot rendező 12 város közül egyedül Baku és Szentpétervár vállalta, hogy a nézőszám feléig enged be látogatókat. Bilbao kiesett, München még várat magára, Róma 25%-ot vállalt, Amsterdam, Bukarest, Glasgow, Koppenhága és London a Wembley Stadionnal pedig 25-33%-ot.

„Én azt javaslom, hogy lépjünk vissza még most ebből a teljes vállalásból” – mondta Horváth, több lépcsős döntés javasolva a kormány és az MLSZ számára a biztonságos látogatószámról, hogy az ne veszélyeztesse „a zuglóiakat, a budapestieket és a vendégeinket”.

„Támogatjuk, hogy minél előbb rendezünk komoly nemzetközi tornákat, de csak úgy, hogy ez nem veszélyeztet emberéleteket. Ebben kérem az MLSZ és (…) a kormány támogatását” – mondta.

Zugló segít

2022-07-18 13:25

Kapcsolódó párttagok