mszp.hu | Belföld | költségvetés
2015. május 14. 16:11

A 2016-os költségvetés a cserbenhagyás költségvetése - reagálás a kormány adópolitikai nyilatkozatira

Varga Mihály után ma Tállai András és Lázár János is bebizonyította, hogy a brókerkormány által tervezett 2016-os költségvetés a cserbenhagyás költségvetése. Orbán Viktor kormánya ismét cserbenhagyja a több mint 4 millió létminimum alatt élő embert, akiket az elmúlt években az út szélén hagyott. 

Ahogy a devizahiteleseket is csak hitegették, a családokat is csak hitegetni tudják a brókerkormány tagjai: az szja csökkentésével jövőre is csak a gazdagok járnak jobban, a Lázár János által említett családi adókedvezményeket a legtöbb háztartásban igénybe sem tudják venni, de a kisvállalkozók terhei sem csökkennek. A brókerkormány Folytatjuk-programjával jövőre megint a gazdagok járnak a legjobban, a kevesebbet keresők pedig a legrosszabbul.

Az MSZP szerint a gazdasági növekedésből származó többletből az alacsony keresetű családokat, a kis- és közepes vállalkozásokat, a nagy rendszerek közül pedig az egészségügyet, az oktatást és a szociális ellátórendszert működtető önkormányzatokat kellene támogatni.

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke