A baloldal legerősebb női csapata

A baloldal legerősebb női csapata, az MSZP Nőtagozata a napokban tartotta tisztújító küldöttértekezletét. Az Országos Elnökség beszámolt a tagozat 2012-2014 között végzett munkájáról. Az elmúlt két évben a választási felkészülés és a kampány volt a meghatározó a tagozat életében.
Fotó: Bielik István, Népszava

Az országgyűlési és európai parlamenti választás határozta meg a helyi, megyei közösségek mindennapjait. A Nőtagozat külön projekttel segítette a női jelöltek képzését, és figyelmet fordított a női jelöltek kiválasztására. Hasznos véleményalkotással és előremutató, innovatív javaslatokkal bekapcsolódtak a tagozat szakemberei és segítői az országos és a helyi programalkotásba.

A „vörös sálas” női mozgalom során a nők bátran kiálltak az utcára és a „Nők a változásért” jelszót tűzték zászlajukra. Országszerte hirdette az utcai csendes demonstrációkon a női csapat, hogy nem szabad félni Magyarországon, merni kell bátran véleményt alkotni. Ez az akció erőt és hitet adott a baloldali mozgalom képviselőinek és támogatóinak, hogy menni kell tovább, és mivel van határozott cél és ehhez megfelelő akarat, lesz eredményes folytatás.

A nőtagozat több tagja részt vett a múlt heti angyalföldi Horn Gyula szobor fölavatásán.

A küldöttértekezlet jelentős támogatással választotta meg az országos tisztségviselőket. A tagozat elnök továbbra is dr. Gurmai Zita, ügyvezető alelnök Boros Vilma lett. Három alelnököt választottak a küldöttek: Csendesné Murányi Ibolyát, dr. Havas Szófiát és dr. Juhászné Lévai Katalint. A Nőtagozatot a küldöttek támogatásával dr. Schvarcz Tiborné fogja képviselni az MSZP Választmányában.

A több ezer nőtagozati tag képviseletében jelenlévők a következő időszak feladataival is foglalkoztak. Elsődleges feladat az önkormányzati választásokra való felkészülés és a kampányban való aktív részvétel. Célunk természetesen az, hogy minél több női jelölt legyen, akik a lehető legszélesebb társadalmi támogatottsággal vállalják helyben a lakosság életének javítását segítő közéleti, képviseleti tevékenységet.

A Nőtagozat továbbra is figyelmet fordít a nők közéleti szerepvállalásra való felkészítésére. Fontosnak tartjuk a támogatói bázis szélesítését a baloldal értékeinek és céljainak megismertetésével. Erősíteni szeretnénk a mozgalmi közösségi építkezést települési szinteken is.

MSZP Nőtagozat Országos Elnöksége