MTI/mszp.hu | önkormányzat 2014 Veszprém
2014. október 01. 16:43

A baloldal pezsgő Veszprémet szeretne

Prosperáló, virágzó, pezsgő Veszprémet szeretne a baloldal polgármesterjelöltje. Katanics Sándor szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy gyökeresen változtatni kell a Fidesz várospolitikáján.

 

fotó: Kovács Bálint, vehir.hu

A politikus adócsökkentést sürgetett a városban, mert szerinte a megyei jogú városok közül Veszprémben a legmagasabbak a vállalkozásokat és magánszemélyeket sújtó adók. Hozzátette: szeretnék ha fejlődésnek indulnának a helyi kis- és közepes vállalkozások.

Katanics Sándor elmondta: a kamarákkal párbeszédet folytatva kidolgozzák, hogyan ösztönözhetők a munkahelyteremtő beruházások. Az önkormányzati tulajdonban lévő üres üzleteket jelképes összegért adnák bérbe.

Háy László képviselőjelölt Veszprémet Moszkvához hasonlította, ahol a '90-es években azt tapasztalta, hogy bár a Vörös tér szép, a távolabb fekvő városrészekben omladozik a vakolat. 

Veszprémben is hasonló a helyzet, hiszen a külső kerületekben lévő önkormányzati épületek, utak elhanyagolt állapotban vannak - jelentette ki.    

Illés Zoltán képviselőjelölt kiemelte, hogy céljuk a sportlétesítmények felújítása. Hozzátette: a stadionfejlesztésekre szánt pénzből Veszprémnek nem jutott. 

A képviselőjelölt azt mondta, hogy terveik között szerepel egy sportmúzeum megalapítása is.