mszp.hu | Belföld
2019. április 08. 19:01

A baloldalra vár a magyar munkavállalók uniós képviselete

A baloldalra vár a magyar munkavállalók uniós képviselete
Tóth Bertalan pártelnök Dunaújvárosban hivatalosan is elindította az MSZP-PM lista EP-választási ajánlásainak gyűjtését.
Miután vasárnap a Párbeszéd kongresszusa elfogadta az EP-választásokra állított egyetlen közös listáról szóló megállapodást, hétfőtől hivatalosan elkezdte az ajánások gyűjtését az MSZP - jelentette be hétfőn Dunaújvárosban Tóth Bertalan. 
 
Az MSZP elnöke az ott élőkhöz szólva kijelentette, válaszút előtt áll Magyarország, Európa és Dunaújváros is: olyan Európában akarnak élni, ahol a nemzetállamok populista, szélsőjobboldali vezetői a saját korrupt hatalmukat erősítik az ellopott uniós támogatásokból, miközben kiszolgáltatják a munkavállalókat a multiknak vagy olyanban, amely az együttműködésre, a mindenkire vonatkozó közös szabályokra épít, amely garantálja a munkavállalók jogait, a szociális ellátásokat. Egy olyan Európában, ami nem csak a közös piacról, hanem a benne élő emberekről is szól. Az MSZP szociális Európát célul tűző EP-választási programja e mellett áll ki, hogy ha bérben nem is lehet egyenlő feltételeket teremteni, legalább jogaikban legyen egyenlőség az európai munkavállalók között. Ezért kezdeményezi az MSZP a 750 eurós alapjövedelem, a 300 eurós minimálnyugdíj és a 150 eurós családi pótlék biztosítását minden érintett uniós polgárnak. “Jobb életkörülményeket csak magasabb jövedelemmel, több keresettel lehet biztosítani, az MSZP ezért fog küzdeni” - húzta alá Tóth Bertalan.
 
A kormánypártól megjegyezte, a Fidesz már nem tudja  képviselni se Magyarország, se munkavállalói érdekeit az Európai Parlamentben, például nem hajlandó csatlakozni az európai munkavállalók érdekeit védő munkaügyi szervezet felállításához, ezért a lehetőleg minél több Európa-párti baloldali képviselőre vár ez a feladat.

Kapcsolódó párttagok