mszp.hu | Belföld | spéder zoltán ügyészség
2016. október 17. 15:46

A bandaháború folytatódik, de miért csak a volt fideszesek ügyében nyomoz Polt Péter?

A bandaháború folytatódik, de miért csak a volt fideszesek ügyében nyomoz Polt Péter?
Itt volt az ideje, hogy a Polt Péter vezette főügyészség, ha csak részlegesen is, de végre összeszedje magát és összeszedje a kegyvesztetté vált Fidesz-közeli üzletember, Spéder Zoltán gyanús ügyeit. Elvárjuk azonban, hogy Polt Péterék ne csak a fideszes bandaháború keretében fogjanak fegyvert, hanem a mai napig aktív fideszes fehérgalléros bűnözőkre is hasonló vehemenciával vadásszanak!
Jól mutatja ugyanakkor a magyar állam jelenlegi működését, hogy ehhez egy magánszemély feljelentése kellett, ez ugyanis azt jelenti, hogy mind a kormányzat (KEHI), mind pedig a jegybank belső ellenőrzési rendszere csődöt mondott. Ez a korrupció elleni állami védekező mechanizmusok teljes hiányát mutatja.
 
Továbbra sem tudjuk azonban, hogy mi van azokon a hangfelvételeken, amelyeken Spéder politikusokkal beszélget. Ha nem találták meg a felvételeket, javasoljuk, hogy kezdjék újra a helyszínelést, ugyanis a Magyar Nemzetnek maga Spéder nyilatkozta, hogy Orbán Viktor és Rogán Antal mellett Lázár János is szerepel azokon a felvételeken, amelyeket a tárgyalásairól készítettek.
 
Emellett jó lenne, ha az ügyészség nem csak a kegyvesztett fideszesek ellen indítana nyomozást, hanem a Fidesz jelenlegi holdudvarához tartozó számos korrupciógyanús ügyben is eljárna.
 
Vannak ügyek bőven, ezért elvárjuk, hogy a Legfőbb Ügyészség a Spéder-féle ügyekhez hasonló elszántságot mutasson például Matolcsy György közpénznyelő jegybanki alapítványai, vagy a Voldemort-botrányban megismert központosított uniós pénzlenyúlás magasra vezető fideszes szálainak felkutatásában is!
 
MSZP