beol.hu | Belföld
2012. december 19. 08:43

A Békés megyei MSZP szolidáris a diákokkal

A Békés megyei MSZP sajtótájékoztatón és tüntetésen való részvétellel fejezte ki szolidaritását a felsőoktatás helyzete miatt elégedetlen diákokkal.

Az MSZP szerint a luxusberuházások és a miniszterelnöki hivatalnak szánt plusz pénzeket inkább a felsőoktatásra kellene fordítani – emelte ki a keddi sajtótájékoztatón Varga Zoltán országgyűlési képviselő, az MSZP megyei elnöke. A 2013-as költségvetés száma nem változtak a hétfői tárgyalásokon, így marad a radikális forráselvonás, tehát 10 ezer 500 államilag támogatott hely marad az egyetemeken, főiskolákon.


- Ez elfogadhatatlan, a szocialista párt szolidaritását fejezi ki a középiskolás diákoknak és szüleiknek – folytatta Varga Zoltán, aki szerint nem lehet ilyen gyorsan változtatni a felsőoktatás rendszerén.

Miklós Attila, az MSZP békéscsabai elnöke fontosnak nevezte, hogy a térségi felsőoktatás is megmaradhasson, illetve a békéscsabai, gyulai, szarvasi és orosházi intézmények együttműködését szorosabbra kell fűzni.

Az MSZP Békés megyei elnökségi tagjai a sajtótájékoztatót követően részt vettek a Szent István Egyetem békéscsabai intézete elé meghirdetett hallgatói demonstráción, meghallgatták és megtapsolták a szónokokat, majd a campus lépcsőjén ők is gyertyát gyújtottak a felsőoktatás jövőjéért.