2012. április 04. 09:04

A benzin ára

szökő árak elszabadulása már nemcsak néhány autós ügye. Mindenekelőtt azokat a ma még munkahellyel rendelkezőket sújtja, akik már sem a benzint és hovatovább már a tömegközlekedés egyre növekvő költségeit sem tudják megfizetni. Számukra a ”melyik csekket nem fizetjük be ebben hónapban” kérdése mellett, egyre komolyabb kihívás, hogy a család miből jut el a munkába, az iskolába vagy az orvoshoz. Csak a közlekedéssel összefüggő havi kiadások további több ezer forint terhet rónak a családokra.

Megkezdődtek a tavaszi munkák, a mezőgazdasági gépekbe minden idők legdrágább gázolaját tankolhatják a gazdálkodók. Hogy aztán majd még többet kelljen fizetnünk az amúgy is példátlanul magas áfával terhelt élelmiszerekért.

Nincs és nem is lesz vége az árak szüntelen emelkedésének. Ez annak az unortodox, nem szokványos gazdaságpolitikai blöffnek a nagyon is szokásos következménye, amelyet Orbán Viktor és Matolcsy György kényszerít az országra. Amelynek eredménye nincs, csak következménye: a gyengülő forint, a jövedelmek drámai csökkenése, a munkahelyek megszűnése, a példátlan megszorítások végeláthatatlan sora.

Felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal dolgozzon ki intézkedéseket az üzemanyagárak emelkedésének megállításra, az ebből fakadó kényszerű lakossági többletkiadások ellensúlyozására!

Sajnálatos, hogy Orbán Viktor és kormányának energiáit a pártpolitikai ügyek kötik le, s néhány saját emberének jövőbeni meggazdagodása ezúttal is fontosabbnak tűnik számára, mint a létükért küszködő milliók megélhetése.