mszp.hu | Belföld
2022. február 23. 16:08

A bérből és fizetésből élőknek megfizethetetlenek az albérletárak – állami bérlakásprogramra van szükség!

A bérből és fizetésből élőknek megfizethetetlenek az albérletárak – állami bérlakásprogramra van szükség!
A KSH legújabb statisztikája is azt támasztja alá, hogy ma Magyarországon a bérből és fizetésből élők számára az albérletek megfizethetetlenek. Egy év alatt ugyanis országosan több mint 15 százalékkal nőttek az árak, így a fővárosban átlagosan 150 ezer, de már Székesfehérváron is 130 ezer forint a bérleti díj.

Rengeteg embernek okoz kihívást a megfelelő lakhatás biztosítása, ugyanis az elszabaduló árak miatt a fizetések jelentős részét elviszik a bérleti díjak. A lakhatási válság pedig súlyosbodni fog, mivel a Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint az eddiginél is nagyobb inflációra kell számítani, és még megjósolni sem tudják, hogy mikor lesz vége az áremelkedéseknek.

A Fidesz - csak a kiváltságosok számára elérhető - akciói nem oldják meg a problémát, arra csak a tömeges állami bérlakásépítés, illetve egy igazságosabb családtámogatási rendszer adhat megoldást.  

Az Egységben Magyarországért ezért, a kormányváltás követően, a lakhatási válság felszámolására egy szociális alapokon nyugvó, mindenki számára hozzáférhető rendszert fog létrehozni, amely magába foglalja a bérlakások építését és az állami lakások felújítását is.

MSZP

Bővebb információ:
Márton Roland, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje Fejér megye 1. sz. OEVK

Kapcsolódó párttagok