A bérpótlék nem csak a bolti alkalmazottaknak jár!

A 100 százalékos bérpótlék nem csak a vasárnapi műszakot vállaló bolti alkalmazottaknak jár, hanem mindenkinek, aki a hét utolsó napján munkába áll!

A vasárnapi boltbezárás úgy ahogy van felesleges és káros. A kormány indokolatlanul avatkozik bele az emberek életébe és munkavállalók tízezreinek megélhetését veszélyezteti. Az MSZP ezért továbbra tiltakozik az üzletek vasárnapi zárva tartása ellen. Azokat viszont, akik vasárnapi munkát vállalnak, 100%-os bérpótlék illeti meg függetlenül attól, hogy benzinkúton, éjjel-nappali boltban vagy éppen egy ipari parkban a futószalag mellett dolgoznak.

Az MSZP-vel szemben a kormánypártoknak nem ilyen egyértelmű az álláspontja: a napokban egymásnak is ellentmondó módosító javaslatokat nyújtottak be a kereskedelmi törvényhez. 

Az MSZP felszólítja a bérpótlékokat az elmúlt öt évben megszüntető Orbán-kormányt, hogy tegye világossá, melyik kormánypárti javaslatot támogatja! Az MSZP csak olyan javaslatot tud támogatni, amely minden vasárnap munkába álló alkalmazottat 100%-os bérpótlékban részesít!

Lukács Zoltán
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes