A betegek egészségével szórakozik Orbán

Teljesen elgurult a gyógyszere az egészségügy terén a Fidesz-kormányzatnak. Miközben a kórházak olyan adósságokkal rendelkeznek, ami már súlyosan veszélyezteti a betegellátást, addig a kormány egyetlen képviselője sem megy el az adósságrendezéssel foglalkozó tárgyalásra.

Felháborító és teljesen elfogadhatatlan ez a magatartás egy felelősen viselkedő hatalomtól. Orbán Viktor a felelős kormányzás helyett lázasan hajtogatja, hogy seregei harcban állnak (hogy kivel és miért az zavaros), ám a valóság azt mutatja, inkább saját démonaival küzd.

Az egészségügyet a Fidesz-kormány haldoklásra kényszerítette: a három év alatt elvont 300 milliárd forint elvonása az amúgy is forráshiánnyal küszködő rendszerből a teljes összeomlást jelentheti. Ráadásul a most
elfogadott Varga-csomag újabb hatmilliárdot von el az egészségügyi kasszától.

A kórházak képtelenek kifizetni a beszállítóikat, azok háromnegyed évre előre kell megfinanszírozzák az eszközöket, ami csődközeli helyzetbe juttatja őket. Ez a betegellátás leállásához vezethet.

És Orbán tolvajkormánya a füle botját sem mozdítja.

Mivel Orbán Viktor már nem érzi a valóság és a saját képzeletvilága közti különbséget, ezért az egészségügyi kormányzat még felelősen gondolkodó vezetőit szólítjuk fel, adjanak választ arra, mikor és miként kívánják megoldani az 52 milliárdos kórházi adósság kezelését, meddig akar a Fidesz-kormány szórakozni a magyar betegek egészségével!

Tukacs István
országgyűlési képviselő