mszp.hu | Belföld
2022. szeptember 16. 23:03

„A betegfelvétel szünetel” – Válságban az egészségügyi ellátás Magyarországon

„A betegfelvétel szünetel” – Válságban az egészségügyi ellátás Magyarországon
Az Orbán-kormánynak 12 év alatt nem sikerült megfejteni, hogy mit várnak az emberek az egészségügyi ellátástól.

Pedig végtelenül egyszerű: legyen a kórházakban orvos, nővér, a legmodernebb gyógyszer, orvosi műszer és diagnosztikai készülék, a beteg kapjon időpontot, el tudjon menni, vizsgálják meg, és kezdjék meg az ellátását. Ennyi, és ezt képtelen biztosítani a kormány.

A választás előtt Orbán Viktornak még személyes meggyőződése volt, hogy az állami egészségügynek minél jobb teljesítményt kell nyújtania, majd a választás után elfogadott egy olyan költségvetést, ahol az egészségügynek szánt források még az infláció növekedési ütemét sem érik el. Megint egy újabb hazugság, aminek az árát az emberek fizetik meg. Az eleve alulfinanszírozott ágazat így folyamatosan ellátási gondokkal küzd és fog küzdeni a jövőben is.

Az MSZP, az igazi baloldal pártja régóta arról beszél, hogy a kormánynak az egészségügyet prioritásként kellene kezelnie: sokkal több forrást kell tehát biztosítani a költségvetésben ennek a szektornak. Ezen felül biztosítani kell az orvosellátottságot, a rugalmas munkavégzés feltételeit és további béremelésre is szükség van, nemcsak az orvosok, hanem leginkább az egészségügyi szakdolgozók és egyéb alkalmazottak esetében.

MSZP