MTI/mszp.hu | Belföld | terrorfenyegetettség
2015. január 20. 14:40

A bevándorlás nem terrorizmus

Magyarországon nincs közvetlen terrorfenyegetettség - mondták egybehangzóan a parlament nemzetbiztonsági bizottságának kormánypárti és ellenzéki képviselői a testület keddi zárt ülése után, megjegyezve: a terrorizmus elleni kérdésekben többpárti, össznemzeti konszenzusra van szükség.

Molnár Zsolt, a bizottság elnöke az ülés előtt megismételte, hogy a gazdasági bevándorlás és a terrorizmus között az MSZP nem lát összefüggést. A szocialista politikus arra is kitért, hogy a muszlim emberek többsége békés együttélésben gondolkodik. Nem lehet a terrorizmust és az iszlámot azonosítani - szögezte le, hozzátéve: nem a vallás alapján kell megítélni az embereket, hanem aszerint, hogy jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot Magyarországra, illetve Európára.

Az ülés után Molnár kiemelte: Magyarország nem szerepel a kiemelt terrorista célpontok között, nincs közvetlen terrorfenyegetettség, de százszázalékos biztonságról egy országban sem lehet beszélni. Megjegyezte, hogy a terrorellenes kérdésekben felállt többpárti fórumon idegen- és határrendészeti kérdésekről, menekültstátusról is beszélni kell, de az MSZP szerint a gazdasági bevándorlás és a szólásszabadság nem tartozik erre a területre.

Fotó, MTI : Illyés Tibor