MTI/mszp.hu | Belföld | együttműködés
2012. október 26. 09:04

A bizonytalan és a liberális szavazók megnyerése lehet az új mozgalom célja

Mesterházy Attila szerint az Együtt 2014 választói mozgalom célja a pártnélküli, bizonytalan és liberális szavazók megnyerése lehet.

Az MSZP elnöke az M1 Ma reggel című műsorában pénteken azt mondta: a Milla, a Szolidaritás és Bajnai Gordon Haza és Haladás Egyesületének október 23-án bejelentett kezdeményezése akkor lesz sikeres, ha új szavazókkal tudja bővíteni az ellenzék táborát, kiegészítve a szocialista párt ma 1 millió 300 ezres szimpatizánsi körét.

Szerinte versenyhelyzetet az eredményezne a baloldalon, ha az új szervezet ehelyett a demokratikus ellenzéki pártok jelenlegi szavazóbázisát próbálná újraosztani. Mesterházy Attila ugyanakkor hangsúlyozta, az MSZP-nek is célja, hogy minél több ma még bizonytalan szavazó támogatását megszerezze, ezért folytatják a programalkotást és az országjárást.

Mesterházy Attila a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt emelte ki, hogy a szocialisták programalapú együttműködésre készülnek az új választói mozgalommal "és mindenki mással" a demokratikus oldalon.

De kitért arra is, tisztázni kell, a Milla Egyesület elnöke mit ért azon, hogy az MSZP-nek meg kell újulnia az együttműködéshez és le kell zárnia az elmúlt húsz évet, illetve azt is, hogy az új választói mozgalomnak célja-e a párttá alakulás, mert Juhász Péter szerinte erre is utalt.